Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Igrači iz sjene Arsenalu donijeli tri boda na teškom gostovanju

Derbi drugog kola engleske Premier lige je odigran u subotnjem terminu od 18:30, a u njemu su se susrele ekipe koje su prošle sezone zauzele drugo i četvrto mjesto lige, Arsenal i Aston Villa.

Sam početak utakmice nije pružio mnoštvo uzbuđenja pa smo tako na prvu ozbiljniju šansu čekali do 16. minute kada je Bukayo Saka gađao daljnji kut, no Emiliano Martinez je obranio njegov udarac. Minutu kasnije je Kai Havertz pogodio gredu, no akcija je zaustavljena zbog prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ollie Watkins nije dirao loptu u prvih 20 minuta susreta, no onda je u 25. imao sjajnu šansu kada su mu suigrači orobili Gabriela te ga uposlili, no njegov udarac ide lijevo od gola. U 39. minuti je Havertz imao dobru priliku na centaršut Gabriela Martinellija, ali je i on neprecizan. Do kraja poluvremena je Villa prijetila, ali nije bilo opasno po gol Davida Raye.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice se dogodio u 54. minuti kada je Amadou Onana opalio po golu, Raya je loptu gurnuo u gredu, a ona se odbila do Watkinsa koji je imao gotovo nepromašivu šansu. Ipak, njegov udarac glavom je Raya fenomenalno obranio.

Viđali smo napade na obje strane, no unatoč većem broju šansi domaćih, Arsenal je poveo u 67. minuti. Saka je spasio jednu loptu da ne ode van igre te ju poslao u srce kaznenog prostora, a u duelu Havertza i Morgana Rogersa je lopta došla do Leandra Trossarda koji zabija dvije minute nakon što je ušao u igru.

Deset minuta kasnije Saka prima loptu na desnoj strani, važe svoje čuvare te konačno pronalazi Thomasa Parteyja na rubu kaznenog prostora koji pogađa u desni kut Martinezovih vrata. Arsenal je u konačnici mogao doći i do trećeg gola, no Martin Odegaard je upropastio jednu jako dobru priliku za povećanje vodstva. Utakmica je završena rezultatom 2:0, a Arsenalu su pobjedu donijeli igrač s klupe te defenzivni vezni.

S ovom pobjedom Arsenal odlazi na šest bodova te su trenutno jedina momčad lige koja nije primila niti jedan gol u ova dva kola. U trećem kolu se sastaju s Brightonom, dok Aston Villa putuje u Leicester.

Komentari

Povezano