Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Immobile ponovno junak Lazia, Šahtar minimalcem bolji od Antwerpa

Peto kolo nogometne Lige prvaka otvoreno je današnjim utakmicama od 18:45. U skupini E su se susreli Lazio i Celtic, dok su u skupini H igrali Šahtar i Royal Antwerp.

Lazio je u dvoboj na Olimpicu ušao s drugog mjesta i sa sedam bodova na kontu, dok je Celtic bio posljednji s tek jednim bodom osvojenim na domaćem terenu remijem od 2:2 protiv Atletico Madrida. Rimljani su slavili s 2:0 pogotcima Cire Immobilea u samoj završnici susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio je pritisnuo goste od samog početka, a prvu veliku priliku bilježimo na isteku 10. minute kada je Matteo Guendouzi ubacio za natrčalog Felipea Andersona na lijevu vratnicu, ali njegov pokušaj glavom odlazi preko gola. Do kraja prvog dijela nismo vidjeli više niti jednu ozbiljnu prigodu te čak nije bilo potrebe niti za jednom minutom sučevog dodatka.

Istaknut ćemo vratara Celtica Joea Harta koji je upisao tri obrane u prvom dijelu. Englez je današnjim nastupom postao prvi engleski vratar s 50 nastupa u Ligi prvaka.

Na samom početku drugog dijela, Kyogo Furuhashi je u 48. minuti imao sjajnu prigodu za vodstvo Celtica, no njegov udarac odlazi pokraj gola. U nastavku susreta igrači nisu bili naročito inspirirani te je rezultat od 0:0 stajao sve do 82. minute kada se Gustav Isaksen izvukao na lijevu nogu i uputio udarac s ruba šesnaesterca koji je izblokiran, no sve je dobro pratio Ciro Immobile na drugoj vratnici te je postigao pogodak za vodstvo domaćih od 1:0.

Samo tri minute kasnije isti igrač donosi Rimljanima i drugi gol. Immobile je dobio loptu u kaznenom prostoru gdje se riješio dvojice stopera i po drugi put na utakmici matirao Harta. Treba reći kako je napadač Lazia u igru ušao tek u 61. minuti dvoboja, a večeras je postao prvi Talijan koji je u susretu Lige prvaka postigao dva gola u posljednjih 10 minuta nakon Luce Tonija koji je to učinio 2009. godine protiv Sportinga.

Do kraja susreta je Celtic krenuo po počasni pogodak, a u 93. minuti je sudac Halil Umut Meler dosudio i kazneni udarac za Škote nakon prekršaja Patrica nad Hyun-gyu Ohom, ali nakon pregleda snimke je turski djelitelj pravde poništio svoju odluku, a ubrzo je odsvirao i kraj utakmice.

Celtic je ovim porazom ostao bez šansi za europskim proljećem, dok bi Lazio eventualnom večerašnjom pobjedom Atletica osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka.

Standings provided by Sofascore

Nogometaši Šahtara su se pobjedom nad Barcelonom u prošlom kolu vratili u igru za plasman u osminu finala Lige prvaka jer su nakon četiri kola imali šest bodova, po tri manje od Porta i Barcelone, dok je Royal Antwerp bio uvjerljivo posljednji s četiri poraza. Belgijci su poslije četiri susreta bili jedina momčad bez osvojenog boda u ovom izdanju Lige prvaka uz Benficu i to se nastavilo večeras nakon pobjede Šahtara od 1:0.

Ukrajinci su poveli već u 12. minuti. Oleksandr Zubkov je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Mykola Matviyenko glavom zakucava loptu u mrežu. Tih 1:0 će se pokazati konačnim rezultatom prvog dijela.

U drugom poluvremenu su nogometaši Šahtara čak dva puta u prvih 20 minuta pogodili okvir gola. U 56. minuti je gredu pogodio Irakli Arazovi, a sedam minuta kasnije Taras Stepanenko. Nisu se Ukrajincima te grede osvetile te su došli do pobjede od 1:0 čime su se izjednačili s Portom i Barcelonom s po devet bodova pa nas očekuje uzbudljivo posljednje kolo u ovoj skupini.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano