Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Impresivna Istra pobjedom pobjegla s predzadnjeg mjesta

Sedamnaesto kolo SuperSport HNL-a su ogledom na Aldo Drosini otvorili Istra 1961 i Varaždin. Obje su momčadi u ovoj fazi prvenstva bez prevelikog imperativa, Istra se ne mora bojati opstanka pored očajnog Rudeša, dok se Varaždin teško može uključiti u borbu za vrh.

Tri promjene vidjeli smo kod Žuto-zelenih, zbog ozljede nije bilo Matea Lisice, pa je prvi ovosezonski start upisao Darwin Matheus na desnom krilu. Ante Majstorović se nakon odrađene suspenzije zbog crvenog kartona protiv Slaven Belupa vratio u početni sastav umjesto Iurija Iovua, dok je desno od njega umjesto Advana Kadušića krenuo Luka Hujber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Mario Kovačević napravio je pokoju promjenu, prije svega Marko Vukčević se vratio na desnog beka nakon prošlotjednog izleta na krilnu poziciju, a tamo se pak vratio Dimitar Mitrovski. Lamine Ba upisao je druge ovosezonske minute i prvi start na stoperskoj poziciji uz Luku Jelenića, dok u sastavu uopće nije bilo inače standardnog Jorga Pëllumbija. Lijeva je strana cijela izmijenjena, pa je tako na beku započeo Karlo Bručić, a na krilu Lovro Banovec. Leon Belcar vratio se u prvu jedanaestorku na ofenzivnog veznog, a leđa su mu čuvali Mario Marina i Igor Postonjski.

Već u prvim minutama utakmice jako je neugodno na ruku pao Hujber i doživio ozljedu zbog koje nije mogao nastaviti susret, pa ga je tako već u 4. minuti zamijenio Kadušić.

Dvije minute kasnije započela je i konkretnija igra, Matheus je izmiješao svoje čuvare kada je presjekao s desne strane prema sredini, progurao je loptu do Ante Ercega koji plasiranim udarcem gađa dalji kut ukopanog Olivera Zelenike, no gađa malo pored vrata.

Premda utakmica nije bila dosadna, u sljedećih pola sata nismo vidjeli izražene prilike ni na jednoj strani. Trajalo je to sve do 32. minute kada Varaždin prijeti nakon kornera, lopta je stigla do Marine koji je fino trznuo glavom, a loptu ispod prečke dobrom reakcijom vadi Lovro Majkić.

U sudačkom produžetku prvog poluvremena konačno smo vidjeli i pogodak. U nekoliko je navrata Istra pokušavali loptu dotjerati u srce Varaždinova kaznenog prostora, prvo je to pokušao napraviti Matej Vuk driblingom, zatim centaršutom, uspjeli su gosti i blokirati udarac Antonija Maurića, da bi se lopta odbila do Matheusa koji ljevicom precizno gađa suprotni kut za 1:0. Venecuelancu je ovo prvi gol ove sezone, te treći u dresu Istre.

Dvije izmjene napravio je gostujući strateg Kovačević kako bi Varaždin s novim elanom krenuo u lov na povratak iz rezultatskog deficita. U igru su za goste ušli Marin Pilj i Domagoj Drožđek umjesto Marine i Banovca. Ipak, Istra je prva zaprijetila u drugom poluvremenu. Erceg je prvo u 52. minuti odradio dobar dio kontranapada i izborio prekršaj blizu desnog kornera. Ubačaj iz tog slobodnog udarca dolazi opet do Ercega koji je pokušao pucati akrobatskim udarcem no loptu je poslao preko gola.

Dočekao je prvu ozbiljnu priliku drugog dijela utakmice i Varaždin u 65. minuti. Tada je Mitrovski dobro naciljao s ruba kaznenog prostora, no Majkić opet dobro reagira na vratima Puležana.

Jedna brza akcija domaćih igrača rezultirala je drugim pogotkom utakmice! Igrala se 67. minuta kada je Maurić briljantnom asistencijom proigrao Vuka koji je izbjegao pažnji Vukčevića, izašao pred Zeleniku i plasirao loptu ispod njega za 2:0.

Varaždinci nakon ovog pogotka nisu smogli snage pritisnuti Istrijane u pohodu na pogodak, a Istra se povukla, bez većih poteškoća čuvala stečeno vodstvo i orijentirala se na potencijalne kontranapade. Jedan takav kontranapad u 90. minuti mogao je rezultirati pogotkom, da Bručić nije u zadnji čas ispred usamljenog Oleksandra Petrusenka izbio loptu. Prethodno je Vuk dodao za Ukrajinca koji je pred sobom imao prazna vrata.

Istra je tako zasluženo stigla do treće pobjede u zadnja četiri kola i pobjegla s predzadnjeg mjesta ljestvice izjednačivši se s Varaždinom i Slaven Belupom na 6. mjestu ljestvice. Sve tri momčadi trenutno imaju 17 bodova na kontu. Gosti su pak nastavili negativan niz i vezali sedmu uzastopnu ligašku utakmicu bez pobjede.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano