Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter na pogon sjajnog Lautara Martineza osvojio kup Italije

Momčad Simonea Inzaghija ponovno se dokazuje kao nepopustljivi stroj kada su u pitanju nokaut natjecanja. Inter je osvojio svoj drugi trofej ove sezone nakon Superkupa osvojenog u siječnju.

Zvijezda večeri je bio Lautaro Martinez koji je s “doppiettom” svojoj momčadi donio naslov prvaka kupa i dao im dodatno samopouzdanje s obzirom na pred finale Lige prvaka 10. lipnja protiv Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica za Inter nije počela najbolje, dapače Fiorentina je povela iz prve prilike. Zahvaljujući ubačaju Ikonèa s lijeve strane koji je pronašao Nica Gonzaleza vidjeli smo kako lopta leti u mrežu Samira Handanovića.

Nakon gola je Viola imala nekoliko prilika udvostručiti vodstvo, jednom opet preko Gonzaleza, a onda i preko Amrabata, no oba su udarca završila daleko od gola. Polako, poput pravog dizelaša, Inter se počeo zahuktavati, a prvo je senzacionalnu priliku imao Edin Džeko koji je nevjerojatno visoko šutirao ispred golmana Terracciana. Izjednačenje je ipak stiglo kada je Lautaro Martinez iskoristio loše postavljanje Milenkovića, što je pomalo podsjetilo na njegovu istu takvu grešku na Svjetskom prvenstvu u utakmici protiv Kameruna. Martinez je bez problema matirao vratara Fiorentine, postigavši ​​svoj stoti pogodak u dresu Intera.

Nakon nekoliko minuta stiže i gol za 2:1 ponovno s potpisom desetke Intera koji je iz voleja dočekao loptu koju šalje Barella.

U drugom poluvremenu je Inter htio ugasiti utakmicu. Bilo je malo prilika koje je Inzaghijeva momčad stvorila pa tako za pamćenje ostaje samo jedan Lukakuov udarac. Fiorentina je pak imala nekoliko situacija da dođe do remija, a tragičar je definitivno bio Luka Jović koji nije iskoristio neke jako dobre prilike. Prvu nakon lijepog dodavanja Bonaventure kada je Handanović dobro obranio, a drugu glavom, pri čemu je udarac okrznuo vratnicu i otišao pored gola.

Inter i Inzaghi osvajaju drugi uzastopni talijanski kup, deveti u povijesti, a uz borbu za što bolju poziciju u ligi se čeka i finale Lige prvaka. Fiorentina će se pak sada moći usredotočiti na finale Konferencijske lige protiv West Hama koje im može donijeti plasman u Europa ligu iduće sezone.

Komentari

Povezano