Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter nakon 12 godina u četvrtfinalu

Neroazzurri su se nakon 12 dugih godina i gotovo 100 minuta nogometa kod Porta plasirali među 8 najboljih ekipa u Europi. Postignuće je to koje je Inter čekao od 2011. godine, što je bila sezona u kojoj su i branili naslov europskih prvaka osvojen pod Mourinhom.

U Portu smo gledali čvrstu utakmicu, gdje je Porto nošen bučnom podrškom pokušao od prve sekunde preokrenuti rezultatski deficit iz prve utakmice. Conceição nije imao na raspolaganju Otavia, nakon crvenog kartona kojeg je igrač zaradio u prethodnoj utakmici, a nije bilo ni Portovog kapetana Pepea. Nekadašnji Conceiçãov suigrač iz Lazia Inzaghi na kraju nije riskirao ni ozljedama načete Škriniara i Lukakua pa su od prve minute tako započeli Darmian i Edin Džeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto je odmah uspio stvoriti situaciju ni iz čega, kad je Mateus Uribe u 2. minuti s 30 metara pokušao i za malo pogodio mrežu Onane. Utakmica je bila puna pogrešaka s obje strane, posebice kod Intera koji je imao točnost predaje od tek 68%. Osim pogrešaka u predaji lopte, vidjeli smo i pregršt prekršaja i sitnih prljavština s obje strane kojima je svojim neujednačenim kriterijem kumovao poljski sudac Marciniak.

Prave šanse smo mogli nabrojati na prste jedne ruke. Domaćini su stvorili dvije situacije za zabiti gol, jednu preko Evanilsona, a drugu preko Eustaquia, dok je najopasniji pokušaj Intera bio udarac Džeke kojeg je obranio Diogo Costa. Otišlo se tako na odmor s rezultatom od 0:0, uz uvjerljivijeg Porta, koji je imao veći posjed lopte lopte.

U drugome dijelu je Porto je pokušao biti još opasniji, prijetio prvenstveno iz slobodnih udaraca, ali je obrana Intera je uspijela zaustaviti te pokušaje bez prevelikih problema. Utakmica i minute su tekle bez opasnih situacija za obranu Neroazzura, koji su uglavnom pokušavali ukrasti vrijeme, a to su i uspjevali sve do sudačke nadoknade.

Tada, u 93. minuti, Toni Martinez škaricama zamalo utakmicu odvodi u produžetke, ali ne zahvaća loptu dobro, a onda Porto u zadnjem bacanju na glavu pogađa stativu i prečku unutar nekoliko sekundi. Prvo Taremi glavom puca, a lopta pored ukopanog Onane završava na vratnici. Interova obrana ne raščišćava dobro, a lopta ponovno završava u petercu gdje Marko Grujić nadvisuje suparnika i glavom loptu šalje na prečku, za očaj kompetnog Dragaa.

Nakon 7 minuta nadoknade u kojoj je Pepe (onaj drugi, desni bek) zaradio i crveni karton, Inter je uspio proći dalje kao druga talijanska ekipa u Top 8 nakon Milana. Vjerojatno će im se pridružiti i Napoli pa će Serie A nakon dugo vremena imati čak 3 kluba u četvrtfinalu najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Simone Inzaghi je još jednom pokazao da je sjajan trener u utakmicama na izbacivanje, gdje njegove taktike dolaze do izražaja više no što li je to slučaj u prvenstvenim utakmicama. Možemo ga nazvati i svojevrsnim antipodom Antoniu Conteu. Svojeg je heroja imao u Andreu Onani koji je upisao 6 obrana, ali i u božici Fortuni koja je začarala njegov gol za napadače Porta.

Komentari

Povezano