Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter napravio veliki korak prema finalu Lige prvaka pobjedom nad Milanom

Nakon izjednačenog dvoboja Real Madrida i Manchesteer Cityja jučer, u milanu smo gledali 236. Derby della Madonnina u kojem je Milan kao službeni domaćin dočekao Inter. Rossoneri su susret započeli bez ozlijeđenog Rafalea Leãa kojeg nije bilo ni na klupi, a njegovo je mjestu u napadu zauzeo Saelemaekers, dok je ostatak momčadi bio prema očekivanjima. Inzaghi je s druge strane na raspolaganju imao sav kadar, no imao je dvojbe u vidu Brozovića i Lukakua koji su nedavno opet pronašli dobru formu. Ipak, oboje su ostali na klupi, pa smo u veznom redu Nerazzurra vidjeli Çalhanoğlua i Mkhitaryana, dok je u napadu uz kapetana Lautara igrao Edin Džeko.

Počela je utakmica u očekivanom ispitivanju snaga s puno čvrstih startova na i oko sredine terena. Ipak, iz jedne je bezazlene situacije u tri čina Inter stigao u vodstvo! Duga lopta iz zadnje linije Nerazzurra dolazi do Džeke kojeg Tomori ruši na više od 50 metara od svoga gola. Neovisno o velikoj udaljenosti od Maignanova gola, preselila se dobra količina gostujućih igrača u domaći kazneni prostor kako bi iz prekida zaprijetili. Oštri ubačaj završio je u korneru, a iz njega Çalhanoğlu sjajno ubacuje za Džeku koji u 8. minuti iz voleja sjajno pogađa za 0:1! Ostaje nejasno zašto je robusnog Bosanca čuvao omaleni Calabria…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 3 minute kasnije sjajna akcija Intera raskasapila je Milanovu obranu u nekoliko brzih i oštrih dodavanja! Probio je Dimarco lijevu stranu, sjajno ubacio prema šesnaestercu, Martínez lijepim pokretom prevario svoje čuvare i propustio loptu za nadirućeg Mkhitaryana, koji si primanjem oslobađa hektare prostora, te po ulasku u kazneni prostor lako zabija za brzih i velikih 0:2!

Milan je shell-shocked! Uslijedila je u 16. minuti nova sjajna akcija Intera, a Çalhanoğlu je opalio izdaleka i uzdrmao stativu, a u nastavku akcije ona dolazi do Barelle koji sjajni lažnjakom poslužuje Mkhitaryana, a Armenac iz izgledne pozicije ne puca jednako opasno kao u ranijoj akciji, te Maignan brani.

Dočekali su ubrzo Milan i problemi zdravstvene prirode, te je Bennacer već u 18. minuti morao napustiti teren, a Pioli se okrenuo ofenzivnoj opciji u vidu Júniora Messiasa.

Tek u 30. minuti bilježimo prvi udarac Milana na utakmici! Uspjeli su Rossoneri povezati nekoliko dodavanja, Messias je prošao desno i vratio povratnu za Calabriju koji udarcem isprve gađa vanjski dio mreže.

Malo je Milan uspio doći do daha, a onda im ga je gradski rival opet oduzeo! Iz jednog auta Intera u 31. minuti lopta stiže do Lautara Martíneza, koji vara svoje čuvare u kaznenom prostoru, a onda pada, te sudac Gil Manzano pokazuje na bijelu točku! Ipak, nakon pregleda situacije pred VAR ekranom odlučuje kako je eventualni kontakt između argentinskog napadača i dueta Tomori-Kjær bio nedovoljan za penal.

Opet siloviti Inter u 34. minuti krade jednu loptu na svojoj polovici, te brzim i direktnim dodavanjima stižu pred Maignanov gol. Lopta stiže lijevo, gdje nakon pokušaja Dimarca koji završava u bloku, lopta dolazi do Martíneza koji nečuvan puca isprve iz dobre pozicije, ali puca preko gola. Niti minutu kasnije opet slično, ovaj put Dimarcov udarac uz blaži odbijanac stiže do natrčalog Dumfriesa kojem malo nedostaje da loptu skrene u vrata, te ona odlazi u gol-aut.

U drugo poluvrijeme ipak ulazi nešto življi domaćin, a prvi put prijete u 49. minuti, kada Brahim Díaz krade jednu loptu, kreće prema golu, i šalje lijepi plasirani udarac s 20-ak metara, no lopta ipak odlazi pored gola. Samo dvije minute kasnije dočekao je Milan najveću priliku dotadašnjeg susreta! Zaboravila je Interova obrana po prvi put na jednog igrača, a bio je to Messias koji je prošao desnom stranom, lako izbjegao ofsajd zamku pored Interove dijagonalno postavljene zadnje linije, primio loptu po ulasku u šesnaesterac, ali iz dobre pozicije puca pored gola.

U 53. minuti sjajno se Milanova obrana postavila čuvajući Nerazzurre, u nedostatku dodavačkih rješenje Bastoni je sam povukao loptu i prošetao se sve do ruba šesnaesterca, savršeno poslužio Džeku, kojem Maignan krati kut i brani čisti zicer! Iz pratećeg kornera dočekali smo i jedan neopasan udarac Martíneza iz dobre pozicije. I Milan pogađa vratnicu! Igrala se 63. minuta kada je Origi sjajno zagradio jednu loptu i pokrenuo napad domaćina. Stigla je lopta u nastavku akcije nakon dodira Girouda do Tonalija koji puca isprve, no lopta odsjeda na stativi i odbija se izvan igrališta.

U 74. je nedugo po ulasku Romelu Lukaku u dugom trku otresao sa svojih leđa nekolicinu protivničkih igrača. Lopta je privremeno završila u domaćem posjedu, da bi se najednom vratila Martínezu nadomak Maignanova gola, uspio je Argentinac odigrati za Darmiana čiji udarac iz blizine završava u boku. Dočekao je Messias novu priliku u 81. minuti, kao i kroz većinu susreta, pucao je Brazilac iskosa zdesna, no uz blok se lopta odbija u roke Andréa Onane.

U sjajnoj se situaciji našao svježi Roberto Gagliardini u 83. minuti, kada mu je sjajno loptu odložio Lukaku, no iz nepoznatog se razloga umjesto udarca iz jako dobre pozicije odlučio na dribling i izgubio loptu.Dočekao je Milan posljednju priliku susreta u 2. minuti nadoknade, kada Pobega puca s ruba šesnaesterca, no snažan udarac ide točno po sredini gola.

Sveukupno smo vidjeli sjajnu utakmicu u kojoj je Inter zasluženo slavio nakon izvrsnog prvog poluvremena nakon kojeg Milan može biti i zadovoljan sa samo dva primljena zgoditka. Drugo je poluvrijeme proteklo u izjednačenijim tonovima, no to uz trježnjenje Rossonera možemo zahvaliti i činjenici da je Inter digao nogu s gasa. Veliki je ovo zalog za Nerazzurre pred uzvratni susret na istom stadionu koji nas čeka za 6 dana.

Komentari

Povezano