Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter ne posustaje; pala i Atalanta s četiri gola u mreži

Nevjerojatni Inter melje i dalje. U zaostaloj utakmici 21. kola Serie A igrači Simonea Inzaghija su na Giuseppe Meazzi s visokih 4:0 svladali Atalantu te otišli na ogromnih 12 bodova prednosti ispred drugo plasiranog Juventusa.

Prvi pogodak postigla je Atalanta u 11. minuti, ali Charles De Katelaere se nije dugo radovao, budući da je isti poništen zbog igranja rukom u petercu Intera. Inter je mrežu gostiju načeo u 26. minuti, kada je Matteo Darmian iskoristio prvu veliku pogrešku gostujućeg vratara Marca Carnesecchija te poslao loptu u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2:0 Inter je povisio nakon još jedne greške Atalantinog vratara, a strijelac je bio fenomenalni Lautaro Martínez netom prije odlaska na odmor. Već nakon devet minuta igre u drugom poluvremenu Nerazzuri povisuju na 3:0 pogotkom Federica Dimarca, koji je pospremio odbijanac nakon što je Carnesecchi obranio kazneni udarac Martinezu.

Konačnih 4:0 postavio je Davide Frattesi glavom nakon ubačaja Alexisa Sancheza u 71. minuti, a čim se krenulo s centra talijanski je veznjak izašao iz igre zbog ozljede, provevši tako tek 10 minuta na terenu.

Inter je tako četiri prvenstvene utakmice u nizu postigao po četiri pogotka, sedam pobjeda u nizu na početku 2024. godine im je najbolji niz na otvaranju neke kalendarske godine u povijesti, a trenutno su i na nizu od 11 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima te sa 64 postignuta prvenstvena pogotka najefikasnija momčad u ligama Petice.

Atalanta je pak s druge strane prekinula svoj niz od 10 prvenstvenih utakmica neporaženosti, ali ostaju na petom mjestu ljestvice sa svega dva boda zaostatka za mjestom koje sigurno vodi u Ligu prvakaMario Pašalić odigrao je solidan čitav susret za Atalantu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano