Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter osvojio 3 boda u Rimu

Borba za pozicije koje vode u Ligu prvaka se nastavlja, a na Olimpijskom stadionu suočili su se Roma i Inter. Mourinhova momčad proživljava težak period, kako zbog rezultata tako i zbog brojnih ozljeda. S druge strane, Neroazzurri se nalaze u najboljoj formi ove sezone. Podsjećamo, za obje momčadi ovo je posljednja utakmica prije polufinala Lige prvaka za Inter, odnosno Europa lige za Romu. Inter je stigao do pobjede rezultatom 2:0, ali Roma je zaslužila barem jedan gol s obzirom na viđeno.

Postave Rome i Intera, credits: sofascore

U prvom poluvremenu gledali smo vrlo nervoznu utakmicu. Igrač koji je riskirao da zaradi nekoliko žutih kartona bio je Hakan Calhanoglu, koji je više puta radio vrlo opasne prekršaje nad suparnicima. Nije slučajno što je Mourinho više puta prosvjedovao tražeći žuti karton za njega. Činilo se da će prvo poluvrijeme završiti 0:0, ali onda je sjajan pas Marcela Brozovića, danas kapetana Intera, pronašao Dumfriesa. Nizozemac je potom dobro ubacio u sredinu, a spreman je bio Federico Di Marco za 1:0. Di Marco je tako zabio više od 5 golova i upisao više od 5 asistencija u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugih 45 minuta Roma je na sve načine pokušavala doći do izjednačenja. No, neke intervencije Onane su sačuvale rezultat. Najizgledniju priliku imao je Ibanez, ali je vratar Intera uspio obraniti i izbaciti loptu u korner. Mourinho je tada uveo i Dybalu i Abrahama, no u trenutku najbolje igre Rome, Inter zabija drugi gol. Ibanez griješi i daje loptu Lautaru Martinezu, Argentinac nalazi Romelua Lukakua, a “Big Rom” bez problema zabija za 2:0.

U posljednjim minutama Roma je pokušavala svim silama doći do pogotka, ali se obrana Intera dobro držala. Inzaghijevoj momčadi je ovo treća uzastopna gostujuća pobjeda. Scenarij pred dvostruku borbu u Ligi prvaka protiv Milana nije mogao biti bolji.

Komentari

Povezano