Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter petardom potopio Milan u derbiju Della Madonnina

Nakon što je u prvoj utakmici dana Juventus svladao Lazio rezultatom 3:1, nastavio se uzbudljiv dan u talijanskoj Serie A derbijem Della Madonnine.

Inter i Milan su do sad na maksimalnom učinku ostvarivši tri pobjede u tri odigrane utakmice, također jedini su s maksimalnim učinkom u Serie A. “Rossoneri” u posljednja četiri međusobna susreta protiv Intera ne znaju za pobjedu, a ni postignuti pogodak. “Crno-plavi” su bili bolji suparnik u talijanskom superkupu i dvomeču polufinala Lige prvaka. Stoga, Milan je tražio kakvu takvu osvetu u ovoj utakmici te nastaviti pozitivan ligaški niz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je slavio rezultatom 5:1 pogocima Henrikha Mkhitaryana (2x), Marcusa Thurama, Hakan Çalhanoğlua i Davide Frattesija dok je za poraženi Milan jedini strijelac bio Rafael Leão. Posljednji put je Inter zabio Milanu u prvom derbiju sezone Serie A najmanje četiri gola u kolovozu 2009. godine s José Mourinhom na klupi.

U prvom poluvremenu je Inter bio puno bolja i konkretnija momčad, a poveli su već u 6. minuti preko Mhkitaryana. Po desnoj strani je prošao Thuram kojemu se nakon prvog ubačaja lopta vratila u noge, zatim je ponovno poslao loptu u šesnaesterac, na drugoj strani ju je primio Federico Dimarco koji je oštrim prizemnim pasom pronašao usamljenog Armenca u kaznenom prostoru Milana s lakoćom neometan pospremio za 1:0.

Milan je jedinu šansu u prvom poluvremenu imao u 32. minuti kada se Theo Hernández nakon duplog pasa s Olivierom Giroudom sjurio ka golu Intera, međutim njegov pokušaj je otišao pored gola.

Na 2:0 je povisio Thuram u 38. minuti susreta i pritom je pokazao kakvu klasu posjeduje. Loptu je primio na lijevoj strani, uspješno se i lako oslobodio za šut s desnom nogom, a loptu je zakucao u desne rašlje za povećanje vodstva i dodatnu psihološku prednost svoje momčadi uoči početka drugog poluvremena.

U 50. minuti je Inter mogao doći do povećanja vodstva. Dimarco je ubacio u šesnaesterac, neshvatljivo je opet ostao nemarkiran Thuram, no po sreću Milana jako slabo je zahvatio loptu te vratar Mike Maignan nije imao problema obraniti taj udarac.

Početak drugog poluvremena nije bio pretjerano zanimljiv, a onda se pojavio Leão koji je smanjio rezultat na 2:1. Lijepu i jednostavnu akciju u tri poteza do zgoditka je započeo Theo Hernández koji je sa svoje polovice poslao dugi pas do Girouda koji je iz prvog dodira proslijedio loptu Portugalcu, a ovaj se sjurio ka golu i pospremio za smanjenje rezultata.

U 66. minuti je Carlos Augusto sjajnim udarcem s nekih 20 metara testirao Maignana, a ovaj je fantastično obranio taj pokušaj. Samo tri minute kasnije je Inter stigao do svog trećeg pogotka na utakmici. Jednostavnom, brzom i lijepom akcijom su došli do novog povećanja vodstva, a svoj drugi pogodak na utakmici je zabio Mkhitaryan.

Točku na i susreta je stavio Çalhanoğlu kada je bio precizan s bijele točke u 80. minuti susreta. Posljednji gol na utakmici je zabio Frattesi pred sam kraj susreta i dodatno posolio već velike rane navijačima Milana u zaista teškom porazu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano