Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter pobijedio Milan i postao prvak Italije

U sklopu 33. kola talijanske Serie A na San Siru su se sastali gradski rivali Milan i Inter. Pobjedom od 2:1 nogometaši Intera su matematički osigurali naslov prvaka Serie A. Ova pobjeda je ujedno šesta pobjeda Intera u nizu u Derby della Madonnina.

Na prvi pogodak nije se dugo čekalo. Već u 18. minuti vodio je Inter. Federico Dimarco je izveo udarac iz kuta, Benjamin Pavard proslijedio dalje glavom, a Francesco Acerbi je ispred gola potvrdio glavom u donji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je Rafael Leão u 29. minuti izravnati rezultat udarcem nisko po sredini gola, ali Yann Sommer je siguran na golu. Prva ozbiljna šansa Marcusa Thurama došla je u 38. minuti, primio je loptu u šesnaestercu i uzdrmao desnu stativu iz neposredne blizine.

U drugom dijelu Inter opet zabija prvi pogodak. Već u 49. minuti podigli su vodstvo na 2:0. Thuram je poveo loptu s lijevog ruba šesnaesterca i lijepo pucao u donji lijevi kut što Mike Maignan nije mogao obraniti. Još jednu opasna priliku smo vidjeli u 59. minuti. Hakan Çalhanoğlu je primio loptu na rubu kaznenog prostora i opalio pod prečku, ali Maignan odlično reagira.

U 80. minuti su Rossoneri zabili svoj prvi pogodak. Nakon odbijanca, unutar peterca se našao Fikayo Tomori koji je glavom poslao loptu u donji desni kut. Nakon minute, koliko je trajala VAR provjera, sudac Andrea Colombo priznaje pogodak.

Za sam kraj susreta Denzel Dumfries i Theo Hernández su zaradili obojica po crveni karton nakon što je izbila tuča između ta dva igrača. Pošteđen crvenog kartona nije ostao ni Davide Calabria.

Ovim rezultatom Inter je nakon tri sezone ponovno prvak Italije, a ovosezonska titula znači da su preskočili gradskog rivala na vječnoj listi Serie A. Inter sada ima osvojenih 20 naslova prvaka, dok Milan ostaje na 19. Uz dominantne i konzistentne predstave kroz cijelu sezonu, nema sumnje da Inter zasluženo stavlja drugu zvjezdicu iznad svoga grba.

Komentari

Povezano