Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter pobjedom protiv Juventusa ušao u drugo finale talijanskog Kupa zaredom

Inter je, nakon burnog remija kojem smo imali prilike svjedočiti prije 3 tjedna, i zbog kojeg je ionako vrući Derby d’Italia imao još vatreniji prizvuk, pobijedio Juventus u uzvratu s 1:0 i plasirao se u drugo uzastopno finale talijanskog Kupa.

Prvo je to Interovo izbacivanje Stare dame u povijesti polufinalnih ogleda Kupa, nakon što su u prethodnih pet ogleda ostali kratkih rukava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke postigao je Federico Dimarco u 15. minuti utakmice, a time je talijanski branič još jednom potvrdio da igra odličnu sezonu. Bio je to njegov 5. ovosezonski pogodak, po čemu je drugi najproduktivniji Interov obrambeni igrač u posljednjih 10 godina nakon Achrafa Hakimija koji je u sezoni 2020./2021. postigao 7 pogodaka. Zanimljivo, četiri od tih pet pogodaka zabio je na asistenciju lakog veznjaka Barelle koji redovito vidi Dimarcova utrčavanja, a vidio ih je i večeras te mu asistirao za gol.

Inter je u večerašnjem susretu bio apsolutno bolja ekipa i kreirao više prilika protiv ponovno tromog i konzervativnog Juventusa koji je u posljednjih 10 susreta više od 1 gola postigao tek u uzvratnoj utakmici Europa lige protiv Freiburga sredinom ožujka, a trenutno se nalazi u nizu od 4 utakmice bez pobjede.

Inter u finalu čeka boljeg iz uzvratnog dvoboja Fiorentine i Cremonesea, u koji Viole ulaze s prednosti 2:0 iz prvog susreta, a finale će se odigrati 24. svibnja na rimskom Olimpicu.

Komentari

Povezano