Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter prosuo dvostruko vodstvo protiv Bologne

Subotnji su Serie A program u Milanu započeli Inter i Bologna. Djelovala je utakmica riješeno već u prvih petnaestak minuta, jer u tom je periodu igre Inter bez prevelike muke stigao do dvostrukog vodstva. Prvo je Francesco Acerbi u 11. minuti nakon kornera skrenuo loptu u mrežu, da bi samo dvije minute kasnije kapetan Nerazzurra Lautaro Martínez fenomenalno opalio s 30-ak metara i zabio za 2:0. Tim je pogotkom Lautaro postao prvi igrač Intera koji je u uvodnih osam kola stigao do dvoznamenkastog broja golova nakon Antonija Angelilla i Giuseppea Meazze.

Inter je tada spustio s nogu s gasa, omiljen je to rezultat domaćeg stratega Simonea Inzaghija koji voli pragmatične pobjede. Bologna je nakon duplog deficita preuzela kontrolu nad igrom, te su brzo stigli i do smanjenja rezultata. Lewis Ferguson srušen je u domaćem kaznenom prostoru, a nakon VAR pregleda dosuđen je i kazneni udarac u korist Bologne. Riccardo Orsolini preuzeo je odgovornost i precizno pogodio niži desni kut za 2:1.

Inter je tada ipak uspostavio kontrolu i vratio ravnotežu u susret, da bi početkom drugog poluvremena Bologna stigla do izjednačenja! Ferguson je dugom loptom izbacio Joshuu Zirkzeeja, koji se našao usamljen između trojice Interovih stopera. Nitko od navedene trojke nije pritisnuo mladog Nizozemca, već su se pred njim povlačili. On je stigao do ruba kaznenog prostora, te u manjku drugih rješenja opalio po vratima, a lopta se uz “pomoć” nekog od domaćih defanzivaca odbila u nebranjeni dio mreže za 2:2.

Inter je do kraja susreta pritiskao no nisu kreirali niti jednu ozbiljniju šansu, te je utakmica završea podjelom bodova. Inter je time privremeno skočio na vrh Serie A s 19 bodova, no Milan na drugom mjestu ima samo bod manje te su u mogućnosti preskočiti gradske rivale ukoliko pobjede Genou večeras. Bologna je pak tek jednom poražena u uvodnih osam kola, te s 11 osvojenih bodova momčad Thiaga Motte zauzima osmo mjesto ljestvice.

Komentari

Povezano