Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter protiv Cagliarija upisao tek peti remi u sezoni

U susretu 32. kola talijanske Serie A Inter je kod kuće remizirao s Cagliarijem s ukupnih 2:2 te je tako unatoč neriješenom rezultatu, tek petom ove sezone, još jedan korak bliže osvajanju novog naslovu prvaka.

Nerazzurri su u prvom poluvremenu stvorili nekoliko opasnih šansi pred golom Simone Scuffeta, a već u dvanaestoj minuti poveli su preko Marcosa Thurama. Francuski napadač zabio je nakon dodavanja u sredinu od strane Alexisa Sancheza te tako došao do jedanaestog pogotka u sezoni. Do kraja poluvremena domaći su imali još nekoliko prilika, ali ipak se na odmor otišlo s njihovom minimalnom prednošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo gdje je stao u prvom poluvremenu, Inter je nastavio u drugom te je stvorio nekoliko vrlo opasnih šansi po gol otočana, ali se Scuffet iskazao i obranio te udarce. Međutim, Cagliari nije potonuo već se u igru vraćaju u 65. minuti pogotkom Uzbekistanca Eldora Shomurodova.

Iako su se uspjeli vratiti u utakmicu gosti su samo nekoliko minuti iza postignutog pogotka ponovno bili u rezultatskom minusu. Kolumbijski stoper Yerry Mina igrao je rukom u svom šesnaestercu, a najstrožu kaznu realizirao je za Inter, Hakan Calhanoglu.

Nakon postignutog pogotka, Inter je pokušao utakmicu mirno privesti kraju, ali Cagliari ponovno izjednačuje rezultat, ovaj put preko Nicolasa Viole. Domaćini su se žalili na igranje rukom od strane asistenta Gianluce Lapadule, ali gol je svejedno priznat. Do kraja susreta Inter je pokušao doći do novog pogotka, ali bezuspješno, a u dubokoj sudačkoj nadoknadi Lapadula je mogao donijeti pobjedu gostima, međutim Yan Sommer je sjajno obranio njegov udarac i utakmica je završila podjelom bodova.

U idućem kolu Inter ide u „goste“ drugoplasiranom Milanu te bi pobjedom protiv svog ljutog rivala i matematički osigurao naslov budući da šest kola prije kraja sezone ima prednost od četrnaest bodova upravo u odnosu na Rossonere. S druge strane Cagliari je ostao na 14. mjestu te je sada četiri boda udaljen od zone ispadanja.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano