Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter razbio Crvenu zvezdu, Bayer Leverkusen bolji od Milana

Uzbudljiva večer drugog kola Lige prvaka nastavila se utakmicama Inter Milana i Crvene zvezde te Bayer Leverkusena i Milana.

Susret odigran na Giuseppe Meazzi pružio nam je pregršt prilika visoku pobjedu od 4:0 milanskog Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je očekivano preuzeo inicijativu i bolje otvorio susret što je rezultiralo pogotkom Marka Arnautovića u sedmoj minuti nakon ubačaja Hakana Çalhanoğlua s desne strane, ali glavni sudac susreta Felix Zwayer je označio očigledno zaleđe.

Ta je situacija oćito bila samo upozorenje, jer samo četiri minute kasnije Inter dolazi u vodstvo. Ponovo je u pitanju slobodni udarac Çalhanoğlua, također s desne strane, ali ipak nešto bliže golu pa se Turčin nije dvoumio te je predivnim udarcem pogodio za prednost svoje ekipe.

Mreža se ponovo zatresla u 21. minuti, a ovoga puta strijelac je bio Denzel Dumfries koji je se ubacio iz drugog plana na loptu Mehdia Taremia, ali kratkom VAR provjerom ustanvoljeno je da je Nizozemac požurio sa svojim trkom i našao se u zeleđu te je rezultat ostao nepromijenjen.

Crvena zvezda nije bila bezopasna, ali nije ni iskoristila svoju nekolicinu prilika i to su domaćini kaznili u 59. minuti kada je Taremi oduzeo loptu Radi Kruniću i uposlio Arnautovića koji je mrino poentirao u svom prvom startu ove sezone.

Repriza te iste situacije dogodila se desetak minuta kasnije kada je još jednom Taremi oduzeo loptu, ovoga puta Urošu Spajiću, a svoju drugu asistenciju večeras upisao je zahvaljujući Lautaru Martinezu.

Muke po Crveno-bele nastavile su se u 77. minuti novom greškom u zadnjoj liniji kada je Vanja Drkušić nespretno srušio Martineza, a Taremi je pogotkom s bijele točke okrunio svoj sjajni nastup i stavio točku na i po pitanju rezultata i pobjednika. Inter je ovom pobjedom povećao svoj konto bodova na četiri, dok Crvena zvezda ostaje na nuli.

Bayer Leverkusen je na svojoj BayAreni nastavio s odličnom igrom iz prvog kola koja je na kraju bila dovoljna za minimalnu pobjedu od 1:0.

Aktualni njemači prvak je čitavo prvo poluvrijeme dominirao i nizao prilike, a najbolja je bila ona u 21. minuti kada je Aleix Garcia fenomenalnom dugom loptom pronašao Jeremiea Frimponga čiji je ubačaj pravovremeno ispratio Victor Okoh Boniface pospremivši loptu u gol, no ukazao se još jednom večeras dežurni VAR koji pokazao da se Frimpong našao u nedozvoljenoj poziciji.

Nakon silinih napada obrana Milana popustila je u 51. minuti kada je nakon lijepo odigrane akcije u priliku došao Frimpong čiji udarac brani Mike Maignan, a na odbijenu loptu nailazi Boniface te bez većih poteškoća donosi prednost svojoj ekipi.

Nogometaši Milana su se trgnuli nakon primljenog pogotka, ali se nisu uspjeli vratiti u susret te je Leverkusen ostao na maksimalnom učinku sa šest bodova, dok će Milan svoje prve morati tražiti u trećem kolu.

Komentari

Povezano