Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter slavio u Bergamu i ostao na vrhu

Nogometaši Intera slavili su u Bergamu kod Atalante i time potvrdili ostanak na vrhu ljestvice Serie A minimalno do sljedećeg kola.

Svojim 36. pogotkom u Serie A, čime se izjednačio sa sunarodnjakom Şükrü Gülesinom na vrhu ljestvice vodećih turskih strijelaca u najjačem rangu talijanskog nogometnog takmičenja, Hakan Çalhanoğlu doveo je Inter u vodstvo u 40. minuti pogotkom iz jedanaesterca kojeg je nakon sudara s vratarom Atalante Juanom Mussom izborio Matteo Darmian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to deseti Çalhanoğluov pogodak iz jedanaesterca u isto toliko pokušaja od sezone 2017./2018. kada je stigao u ligu, a precizniji od njega jedino je Romelu Lukaku, koji je od tada realizirao svih svojih 14 udaraca s 11 metara.

Do povećanja vodstva Inter je došao u 57. minuti, sjajnim udarcem Lautara Martineza s lijevog ruba šesnaesterca u suprotni kut domaćih vrata. Bio je to 90. pogodak ovog sjajnog Argentinca u Serie A.

No, već četiri minute kasnije Atalanta je pogotkom Gianluce Scamacce vratila neizvjesnost u susret. Ademola Lookman je na rubu kaznenog prostora oduzeo loptu neopreznom Federicu Dimarcu i na petercu pronašao Scamaccu, koji postiže svoj peti ovosezonski pogodak.

Do kraja susreta Atalanta je pokušavala doći do izjednačenja, a jedino što su uspjeli napraviti je ostati s igračem manje, budući da je u 94. minuti Rafael Toloi dobio drugi žuti karton. Mario Pašalić u igru je kod domaćina ušao u 55. minuti, ali nije ostvario zapaženiji učinak.

Komentari

Povezano