Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter slavio u Rimu uz rekord Lautara

Derbi 16. kola talijanske Serie A odigran je večeras na rimskom Olimpicu, gdje je Lazio ugostio vodeću momčad prvenstva Inter, koji je to ostao i nakon ove utakmice.

Zanimljivo prvo poluvrijeme doživjelo je svoj vrhunac u 40. minuti, kada Lautaro Martínez izlazi sam pred vrata domaćina te zabija za 1:0 Intera. Sjajnom Argentincu bio je ovo 15. ligaški pogodak ove sezone, a deveti na gostovanjima, čime je već izjednačio svoju brojku postignutih gostujućih golova s prethodne dvije sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, s 29 golova u kalendarskoj 2023. godini, Martínez je postao igrač Intera s najviše golova u jednoj godini u 21. stoljeću.

Konačnih 2:0 za Inter postavio je Marcus Thuram, koji je u 66. minuti lijevom nogom realizirao jedan kontranapad Nerazzura.

Bio je to Francuzov sedmi pogodak sezone, a kakav napad na raspolaganju ima Simone Inzaghi, govori činjenica da Thuram zajedno s Martínezom ima ukupno 35 sudjelovanja u ligaškim pogocima Intera ove sezone.

Ovom pobjedom nogometaši Intera stigli su do 41 boda, četiri više od Juventusa, dok Lazio ostaje na 11. mjestu s 21 osvojenim bodom.

Komentari

Povezano