Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter slavio usprkos promašajima Lautara Martineza

U drugoj utakmici skupine D, nakon pobjede Real Sociedada na gostovanju kod Red Bull Salzburga, Inter je slavio protiv Benfice minimalnim rezultatom i nanio Portugalcima prvi gostujući poraz u europskim utakmicama nakon čak 10 susreta!

Inače, ove su se dvije ekipe susrele i prošle sezone u četvrtfinalu Lige prvaka, a Inter je u susret ušao ohrabren sjajnim nastupom za vikend i pokerom golova Lautara Martineza protiv Salernitane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve minute je za Neroazzure krenuo Pavard, a vratio se i Çalhanoğlu nakon što ga nije bilo prije 2 tjedna protiv Real Sociedada. S druge strane, za Orlove je od prve minute krenuo Juan Bernat, pojačanje iz PSG-a po prvi puta od dolaska u Lisabon, dok su u napadu vrebali Rafa Silva, Neres i Di Maria.

Obje su ekipe u susret krenule s napadačkim ambicijama, izmjenjujući se u prvim minutama, a Inter je pustio Benfici posjed, tražeći prilike za protuudar, što je u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena uspješno i činio. Benficin plan se poremetio u 23. minuti kad je iz igre zbog ozljede morao izađi Alexander Bah, umjesto kojeg je u igru ušao Tomas Araujo, a od tog je perioda Inter bio poduzetnija ekipa na terenu, no na predah se otišlo s početnim rezultatom, a najbolju priliku poluvremena imali su gosti kad je Aursneseov udarac obranio Sommer

U drugom poluvremenu Inter je bio ipak napadački aktivniji, očito se odlučivši za promjenu pristupa nakon što su u prvom poluvremenu prvenstveno čekali Benficu da dođe bliže njihovom golu. Takav se pristup počeo brzo isplaćivati jer su velike prilike imali Dumfries i Thuram koji su omeli jedan drugog prilikom udarca, a u 55. je minuti Lautaro pogodio vratnicu, što mu nije bilo dovoljno pa je isto ponovio i u 61. minuti, za očaj Interovih navijača.

Ono što nije uspio Lautaro, uspio je Marcus Thuram u 62. minuti, konačno iskoristivši jedan od brojnih prodora Denzela Dumfriesa po desnom boku i postigavši pogodak za 1:0.

U 68. minuti u igru za goste ušao Petar Musa, no nije uspio napraviti mnogo, dapače – Inter je bio taj koji je imao veće prilike i tražio drugi pogodak i zaključenje utakmice, no sanjat će Lautaro Martinez predstavu vratara Trubina koji ga je večeras onemogućio u nekoliko navrata.

Vrijedi istaknuti individualni nastup Lautara Martineza koji je imao xG od 1,27, po golu pucao čak 10 puta, promašio 4 velike prilike, što ovog puta ipak nije bilo kažnjeno od strane protivnika.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano