Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter u ludoj utakmici sa šest golova potvrdio prolazak. Musa strijelac za Benficu

Nakon prošlotjedne pobjede Intera u Lisabonu, večeras su u uzvratu na Giuseppe Meazzi Inter i Benfica u jednoj zanimljivoj utakmici odigrali 3:3. Za goste je od 80. minute zaigrao Petar Musa koji se upisao u strijelce u 95. minuti kada je zabio za konačnih 3:3. Inter je ovim rezultatom osigurao polufinale s Milanom. Prvi je to puta od sezone 2002./2003. da se dvije talijanske ekipe susreću u polufinalu, a tada su to također bili Inter i Milan.

Uzela je Benfica odmah na početku utakmice posjed, ali je Inter već u 14. minuti poveo iz prve prave prilike. Nakon zračnog duela Džeke i Otamendija lopta je došla do Lautara Martineza koji upošljava Barellu. On se fantastično riješio čuvara i slabijom lijevom nogom pogodio suprotne rašlje za 1:0, odnosno ukupnih 3:0 Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno su gosti zagospodarili posjedom, no nisu pronalazili rješenja. Inter je čak postigao i drugi pogodak u 33. minuti preko Martineza. Ipak, on je poništen jer se Lautaro koristio rukama u skoku te je dosuđen prekršaj.

Benfici se nada vratila u 38. minuti. Tada je Aursnes dočekao odličan ubačaj Rafa Silve i lijepo glavom pored nemoćnog Onane pogodio za 1:1. Bio je to tek drugi ovosezonski pogodak Norvežanina u svim natjecanjima.

Tako se na poluvrijeme otišlo s ukupnih 3:1, a Benfica se oporavila nakon početnog šoka i zadržala kakvu takvu nadu u čudo u drugome dijelu.

Ta nada je nestala u 65. minuti. Mkhitaryan je lijepo dao za Federica Dimarca koji pronalazi Martineza u sredini. Argentinac nije imao težak posao i s pet metara zakucava loptu u mrežu za konačno rješenje prolaska.

Točku na i postavio je Joaquin Correa u 78. minuti. Drugu u nizu asistenciju upisao je Dimarco koji je pronašao Correu na rubu kaznenog prostora, a Argentinac je odličnim udarcem pogodio suprotni kut za ukupnih 5:1.

Portugalci su u 86. minuti smanjili zaostatak. Grimaldo je ubacio, a Antonio Silva je iz nimalo lake pozicije glavom pogodio za 3:2. Silvi je to drugi pogodak u Ligi prvaka ove sezone nakon što je zabio u 4:3 pobjedom nad Juventusom.

Da Benfica ostane neporažena pobrinuo se hrvatski napadač Petar Musa u posljednjim sekundama utakmice. On je dočekao loptu nakon što se ona odbijala po šesnaestercu i iz okreta pogodio za konačnih 3:3 u 95. minuti. Drugi je to gol u Ligi prvaka za hrvatskog reprezentativca.

Inter je s dva kasno primljena pogotka malo pokvario dojam, ali su i dalje apsolutno zasluženo prošli dalje. U 180 minuta su limitirali Benficu koja je ostala dužna te u ove dvije utakmice nisu pružili ono što su pružali kroz cijelu sezonu. Intera sada čeka revanš polufinala iz 2003. kada je Milan prošao dalje zahvaljujući golu “u gostima”.

Komentari

Povezano