Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter u ludoj završnici do pobjede nad Veronom

Kako opisati utakmicu koja je u svojih prvih 70-ak minuta bila prava za poželjeti ako imate namjeru ubiti oko, da bi na kraju donijela pravu erupciju uzbuđenja i emocija na obje strane terena? E pa klasičnom talijanskom!

Inter je na Giuseppe Meazzi u okviru 19. kola u subotnjem ranom terminu ugostio Veronu i u 13. minuti poveo golom Lautara Martíneza, te mirno plovio susretom, ne pokazujući pretjerane napadačke ambicije, dok su u obrambenom bloku bili dovoljno čvrsti da Verona također nije mogla doći do pravih udaraca na gol Nerazzura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 74. su se minuti stvari počele mijenjati, pošto se tada na ubačaj Ondreja Dude odlično snašao Thomas Henry i pogodio za 1:1, pa je Inter konačno malo otvorio svoju igru prema naprijed.

Do pogotka su domaćini došli u 73. minuti, kada se Davide Frattesi našao sam na odbijancu i matirao nemoćnog Lorenza Montipòa, čija je sjajna obrana zapravo i dovela do toga da Frattesi ostane sam na ziceru i donese prednost Interu od 2:1.

Dvije minute potom Darko Lazović ostavio je goste na cjedilu zaradivši crveni karton zbog prigovora, a Montipò je u 99. minuti krenuo naprijed na jedan ubačaj Verone. Uslijedila je kontra Intera u kojoj su čak s dvojicom igrača krenuli sami prema praznim vratima Verone, ali ih je gostujuća obrana stigla.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto su nogometaši Verone stigli do još jedne prilike za izjednačenje i to one najveće – kaznenog udarca. Velikog zadatka u 100. minuti prihvatio se Henry, ali Škot pogađa vratnicu i Inter na kraju ipak dolazi do pobjede i tri važna boda u borbi za naslov prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano