Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Inter uvjerljiv, Jurić do troboda u nadoknadi

Dva kasnopopodnevna susreta nedjeljnog rasporeda talijanske Serie A donijela su su nam dvije dijametralno suprotne nogometne predstave – s jedne strane uzbudljiva utakmica s puno napadačkih akcija, ali bez rezultatske neizvjesnosti, te druga koja nije pružila previše uzbuđenja sve do same završnice.

U toj drugoj utakmici nisu previše mogli uživati gledatelji u Torinu, gdje su istoimeni domaćini dočekali Genou. Do pred sam kraj susreta kronično je nedostajalo pravih napadačkih akcija kod oba sastava, da bi u posljednjih desetak minuta vidjeli nekoliko zanimljivih prigoda. Ipak, sve je kulminiralo u 94. minuti kada je Ivan Ilić poslao sjajnu dugu loptu na lijevu stranu terena do sunarodnjaka mu Nemanje Radonjića, koji potom driblingom u lijevu stranu sjajno lomi gostujućeg braniča Berkana Kutlua te gotovo iz mrtvog kuta fenomenalno pogađa suprotni gornji kut vratiju Genoe za delirij navijača Torina i prvi trobod našeg trenera Ivana Jurića ove sezone. Nikola Vlašić na terenu je proveo 64 minute, a zamijenio ga je upravo strijelac pobjedničkog pogotka Radonjić, dok je kapetan Genoe Milan Badelj na terenu proveo 87 minuta, zaradivši žuti karton u 19. minuti zbog spoticanja suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je pokazao sjajnu napadačku moć u dvoboju protiv Fiorentine. Nerazzuri su uputili čak 21 udarac, a od toga 11 u okvir gola vratara gostiju Olivera Christensena, koji je prvi puta vadio loptu iz mreže u 23. minuti kada je Marcus Thuram sjajno glavom pogodio nakon ubačaja Federica Dimarca. S još nekoliko vrlo dobrih propuštenih prilika Intera otišlo se na odmor, a već početkom nastavka domaćini dva puta pogađaju okvir gola Fiorentine, da bi napokon taj pritisak naplatili pogotkom Lautara Martineza u 53. minuti.

Na 3:0 povisio je Hakan Calhanoglu iz jedanaesterca kojeg je skrivio Christensen srušivši Thurama, dok je konačan rezultat djelo ponovno Martineza na asistenciju Juana Cuadrada. Naš Josip Brekalo u igru je kod Viola ušao u 55. minuti, ali utopio se u sivilo igre svoje momčadi.

Komentari

Povezano