Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

IOC potvrdio: Na Olimpijskim igrama u Los Angelesu će se igrati kriket i skvoš

Na 141. zasjedanju Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC), na popis sportova za Olimpijske igre u Los Angelesu 2028. godine službeno su dodani bejzbol/softball, kriket (T20), flag football, lacrosse i skvoš.

Za bejzbol/softball, kriket i lacrosse će to označiti povratak na Olimpijske igre, dok će flag football i skvoš imati svoj olimpijski debi u LA-u. Bejzbol i softball su već bili dio programa na nekoliko izdanja Olimpijskih igara uključujući i OI u Tokiju 2021. godine, dok se kriket i lacrosse vraćaju poslije više od 100 godina izbivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriket je posljednji put na programu OI bio 1900. godine u Parizu kada su zlato osvojili Britanci, dok je posljednje pojavljivanje lacrossa, u službi službenog sporta na OI, bilo 1908. godine. Nakon toga je lacrosse bio demonstracijski sport na OI 1928., 1932. te 1948. godine.

“Odabir ovih pet novih sportova u skladu je s američkom sportskom kulturom i svijetu će predstaviti legendarne američke sportove, dok će međunarodni sport dovesti u Sjedinjene Države. Ovi sportovi učinit će Olimpijske igre LA28 jedinstvenima,” rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach. “Njihovo uključivanje omogućit će olimpijskom pokretu da se uključi u nove zajednice sportaša i navijača u SAD-u i globalno.”

olympics.com
Komentari

Povezano