Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ipswich pobjedom došao na prag ulaska u Premier ligu nakon više od 20 godina

Pobjedom 2:1 na gostovanju kod Coventry Cityja, Ipswich je došao na prag ulaska u Premier ligu. Taj pothvat postaje još impresivniji kada se uzme u obzir da je Ipswich prošle sezone bio u trećem rangu engleskog nogometa (League One).

Ipswich je u vodstvo došao u osmoj minuti kada je nakon lijepe akcije poentirao Kiefer Moore. Unatoč tomu što više nemaju za što igrati, igrači Coventryja se nisu predavali i u 64. minuti preko Hajija Wrighta vraćaju stvari na početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta kasnije, Cameron Burgess zabija gol vrijedan tri boda, a lako moguće i Premier lige. Tractor Boysi su izdržali napade Coventryja i došli na prag povratka u najjači rang engleskog nogometa.

Tamo su zadnji puta bili u sezoni 2001/2002. Prvak je tada bio Arsenal predvođen Thierryjem Henryjom koji je s 24 gola bio najbolji strijelac lige. Ipswich je pak te sezone igrao i kup UEFA-e gdje su u trećem kolu poraženi od Intera iz Milana.

Za povratak u elitu Ipswich u zadnjem kolu treba “samo” bod na domaćem terenu protiv Huddersfielda koji je na 23. mjestu. No, to će biti sve samo ne lak posao jer Huddersfieldu treba pobjeda ukoliko žele ostati u Championshipu.

Komentari

Povezano