Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Irska mora izgubiti od Nizozemske ukoliko želi na Europsko prvenstvo

Ne, ovaj naslov nije clickbait, već je to posljedica izmijenjenog sistema kvalifikacija za Europsko prvenstvo koji je sada doveo Irce u nezavidnu poziciju.

Naime, kako bi imali ikakvu šansu za Europsko prvenstvo reprezentativci Irske će u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo morati izgubiti od Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tomu je sistem doigravanja u koje se upada na temelju rezultata u Ligi nacija, a ne na temelju pozicije u grupi. Ukoliko Irska izgubi od Nizozemske, Nizozemska bi trebala uhvatiti direktan plasman čime bi ostalo upražnjeno mjesto u doigravanju.

Na to mjesto bi, ukoliko se ostali rezultati poslože, mogla upasti Irska. Kada bi Irska pobijedila, Nizozemska bi otišla u doigravanje i tako ostavila Irce bez ikakve šanse za Europsko prvenstvo.

Ovakav sistem stavio je sve uključene u čudan položaj. Irska se mora nadati porazu od Nizozemske, dok bi najviše mogla nastradati Grčka koja bi u tom scenariju ostala bez direktnog plasmana, ali i bez doigravanja.

Time je UEFA još jednom uspjela zakomplicirati nešto što bi trebalo biti jednostavno. Koji će biti epilog ove čudne situacije, ostaje za vidjeti.

Komentari

Povezano