Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Isključenja, preokreti, navijački neredi: Saint-Étienne remijem kod Metza izborio povratak u Ligue 1

Uzbudljivu smo utakmicu gledali u uzvratu kvalifikacija za najjači razred francuskog nogometa – Ligue 1. Tamo je Metz na svom terenu dočekao Saint-Étienne s ciljem nadoknade rezultatskog minusa i 2:1 poraza iz prve utakmice.

Težnje im je osujetio Pape Amadou Diallo koji je već u 6. minuti dobio izravni crveni karton zbog opasnog starta i tako domaću momčad pustio u brojčanom minusu. Ipak, to kao da je dodatno galvaniziralo 16. plasiranu momčad koja u 17. minuti stiže u vodstvo preko Laminea Camare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovi u gostima u normalnim ligama ne postoje, pa je Metzu za ostanak u Ligue 1 trebao još jedan pogodak. Do njega su došli kada je Georges Mikautadze predriblao svoje čuvare i izborio kazneni udarac, kojeg je Gruzijac i sam realizirao za 2:0.

Samo deset minuta kasnije gosti vraćaju utakmicu u egal zgoditkom Léa Pétrota nakon kornera. Stigli su Zeleni i do gola za 2:2, kada je zabio Ibrahim Sissoko, no prethodno je faulirao domaćeg vratara pa je nakon VAR provjere gol pogodak poništen.

Bilo je do kraja prilika za obje momčadi, no 2:1 je ostalo na semaforu sve do 90. minute, da bi utakmica otišla u produžetke. Izgledno je bilo da će se o pobjedniku odlučiti udarcima s bijele točke, da bi u 117. minuti ipak vidjeli odlučujući gol. Postigao ga je Ibrahima Wadji za ogromno slavlje gostujućih navijača.

Tijekom cijelog susreta gledali smo mnoge tenzije, između igrača, ali i između navijača, pa su tako navijači relativno redovito gađali protivničke igrače predmetima s tribine. Koliko je to očekivana instanca u Francuskoj pokazuje činjenica da redari pri ruci imaju prijenosnu mrežu koju drže u rukama i čuvaju igrače kod izvođenja kornera!

Trećeplasirana momčad druge francuske lige, Saint-Étienne, tako se vraća u najjači razred fracunskog nogometa nakon dvije godine izbivanja. Tamo su dospjeli 2022. kada su baš u dodatnim kvalifikacijama izgubili od Auxerrea.

Metz je pak ponovno pokazao da im je igra pred vlastitim navijačima opterećenje, a ne prednost. Ove su sezone na svom terenu upisali samo tri pobjede, te se ekspresno vraćaju u Ligue 2 gdje su obitavali do prošle sezone.

Komentari

Povezano