Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ismaël Diallo novi igrač Hajduka

26-godišnji Bjelokošćanin i dosadašnji lijevi bek francuskog Ajaccioa potpisao je danas trogodišnji ugovor sa splitskim prvoligašem. Prošle je sezone standardno igrao za donedavnog francuskog prvoligaša upisavši 29 nastupa bez pogotka ili asistencije.

Igračku karijeru Diallo je započeo u matičnom Bingervilleu, da bi početkom 2015. preselio na Korziku. Tamo je prvo bio član Bastije za koju je upisao tek jedan nastup u Francuskom kupu, prije no što je s istočne preselio na zapadnu obalu najvećeg francuskog otoka, gdje se pridružio gore spomenutom Ajacciou. Ukupno je za Medvjede upisao 108 nastupa uz 1 pogodak i 2 asistencije. Redovito je igrao za razne mlade selekcije reprezentacije Obale Bjelokosti, uz srebro na U23 Afričkom kupu nacija 2019., te jedan nastup za olimpijsku selekciju zapadnoafričke države. Za seniore Slonova još čeka debitantski nastup. Postat će tako Diallo drugi Bjelokošćan u Bilom dresu nakon Jean Evrarda Kouassija koji je u Splitu bio od 2013. do 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hajduk dolazi primarno kao zamjena za prvu opciju na toj poziciji Darija Melnjaka, koji vapi za konkurencijom još od odlaska Davida Čoline protekle zime. Zaigrati može i kao lijevi stoper, dok je prema on-line podacima znao uskočiti i na desnog beka, za što dolaskom Fahda Moufija, vjerujemo, ipak neće biti potrebe. Po dostupnim statističkim podacima ističe se defanzivnim karakteristikama (presijecanja i dobiveni zračni dueli u gornjim percentilama) više no ofenzivnim.

Jako bi mi je drago što sam ovdje, imao sam malo priliku vidjeti grad dok sam išao na liječničke preglede i stvarno je lijep. Hajduk ima prekrasan stadion, znam da je ovo klub bogate povijesti, velika ekipa koja se navikla boriti za trofeje. Upravo zato sam ovdje jer sam natjecateljskog duha. Želim se boriti i osvajati trofeje. Kad sam čuo za interes Hajduka, sve sam istražio na društvenim mrežama i dodatno se upoznao s veličinom kluba. Saznao sam i da je Jean Kouassi igrao ovdje pa sam ga nazvao i pitao detalje. Rekao je da je to dobar put za mene, da je ovo iznimno velik klub i da mu je dobro išlo u Hajduku. Istaknuo je kako su ljudi vrlo gostoljubljivi kao i činjenicu da žive za nogomet. Nakon toga nije bilo potrebno dva puta razmisliti.

izjavio je Diallo u prvom razgovoru za domaće medije.
Komentari

Povezano