Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ispunjena druga hrvatska norma za Olimpijske igre u Parizu

Atletičarka Matea Parlov Koštro je u nedjelju postala druga hrvatska sportašica koja je ispunila kvalifikacijsku normu za Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu. Matea je na maratonu u Hannoveru slavila s vremenom 2:25:45 čime je postavila novi osobni rekord kao i rekord mitinga, a što je najbitnije, tim je rezultatom “checkirala” vizu za Pariz jer je bila više od jedne minute ispod norme koja je postavljena na 2:26:50.

Matea je pobijedila sa skoro 4 minute prednosti ispred srebrne Kenijke Pauline Mutwe Thitu koja je također postavila osobni rekord s vremenom 2:29:25, dok je broncu osvojila Meksikanka Risper Gesabwa s 4 sekunde zaostatka za Thitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako ponovno imati dvije predstavnice u maratonu na Olimpijskim igrama pošto je njezina kolegica Bojana Bjeljac u prosincu 2022. godine u Valenciji maraton istrčala u vremenu novog hrvatskog rekorda – 2:23.39. Obje atletičarke su nastupile i u Tokiju 2021. godine, a tada je Matea bila 21., a Bojana 53.

Podsjećamo da je Parlov Koštro u Münchenu prošle godine osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu što je ujedno i jedina trkačka medalja za Hrvatsku u ženskoj konkurenciji na EP-ima te ukupno druga jer je Branko Zorko u Helsinkiju 1994. godine osvojio broncu na 1500 metara.

Komentari

Povezano