Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istok Rodeš ostvario veliki napredak u drugoj vožnji za novi odličan rezultat

Uz slalom žena u Jasni, danas se u austrijskom Kitzbuhelu vozio slalom muškaraca. U uzbudljivoj utrci je do pobjede došao Nijemac Linus Strasser poslije fenomenalne druge vožnje.

Poslije prve vožnje je neočekivano vodeći bio Šveđanin Kristoffer Jakobsen s vremenom 50.09 što je bilo pet stotinki brže od Švicarca Daniela Yulea, odnosno 23 stotinke ispred Manuela Fellera. Prvu vožnju su obilježila ispadanja pa ju je tako od 70 skijaša završila tek njih 37.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima koji ju nisu dovršili su nažalost bili i hrvatski predstavnici Filip Zubčić i Samuel Kolega, dok je Istok Rodeš sa sekundom i 84 stotinke zaostatka bio 24.

Rodeš je odlično odskijao drugu vožnju te je zahvaljujući najbržem vremenu preuzeo vodeće mjesto sa 63 stotinke prednosti ispred do tad vodećeg Britanca Laurie Taylora. Hrvat je bio na prvom mjestu sve do 12. iz prve vožnje, Talijana Tommasa Sale koji je bio brži za 27 stotinki sekunde te je već u tom trenutku bilo jasno da će napredovati za najmanje 11 pozicija.

Sala je bio vodeći samo minutu jer je nakon njega briljantno skijao Dave Ryding koji je u cilju bio točno sekundu brži od njega. Britanac je na vodećem mjestu bio sve do Linusa Strassera, četvrtoplasiranog iz prve vožnje, koji je odvozio najbrže vrijeme druge vožnje te je preuzeo prvo mjesto s 96 stotinki prednosti.

Bila je to vožnja vrijedna pobjede jer ga kasnije nisu ugrozili ni Manuel Feller ni Daniel Yule ni Kristoffer Jakobsen.

U konačnici su mu se na postolju pridružili Jakobsen koji je bio drugi s 14 stotinki zaostatka te Yule s 20 stotinki sporijim vremenom, dok je naš Rodeš, petim najboljim rezultatom druge vožnje, na kraju zauzeo 11. mjesto što je njegov drugi najbolji rezultat sezone u Svjetskom kupu nakon što je u Wengenu bio 10. Ukupno gledajući, to je bio njegov šesti najbolji rezultat u Svjetskom kupu u karijeri, a još uvijek su mu najbolja dva sedma mjesta iz sezone 2018./19. iz Madonne di Campiglio te Zagreba.

Feller je ostao prvi u poretku slalomaša s 395 bodova na kontu, dok je Strasser s devetog skočio na drugo mjesto s 208 bodova. Što se Hrvata tiče, Istok Rodeš je skočio s 21. na 18. mjestu s ukupno 69 bodova, dok je Samuel Kolega pao sa 16. na 21. s pet bodova manje. Filip Zubčić je ispao iz TOP 30 društva pa je s 27. pao na 32. mjesto s 28 bodova.

Komentari

Povezano