Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra 1961 na posudbu dovela igrača Palerma

Istra 1961 je putem službene stranice objavila da je u svoje redove na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa dovela 24-godišnjeg lijevog beka Mladena Devetka. Srpski internacionalac dolazi iz Palerma koji se trenutno natječe u talijanskoj Serie B. Prošlu sezonu je također proveo na posudbi u talijanskom Viterbeseu gdje je odigrao 17 utakmica u Serie C uz učinak od 1 gola i 1 asistencije te je njegov klub zauzeo predzadnje mjesto i ispao iz lige.

Devetak ima i hrvatsko državljanstvo tako da neće ući u kvotu stranaca koje Istra 1961 može koristiti. Rođen je 1999. godine u Novom Sadu, a bio je član mladih reprezentacija Srbije od U16 do U21 vrste za koju je nastupio 3 puta u karijeri. Većinom je igrao na poziciji lijevog beka, a može po potrebi zaigrati na lijevom stoperu. Biti će zanimljivo vidjeti kako će ga koristiti novi trener Mislav Karoglan jer Istra je prošle sezone znala varirati od igre sa 3 stopera do igre sa 4 igrača u obrambenoj liniji dok je Karoglan u Hajduku igrao sve utakmice sa 4 igrača u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj nogometni put je Devetak započeo u Vojvodini za koju je debitirao u posljednjem kolu sezone 2016./17. Nakon toga je sljedeće sezone nastupio još 2 puta prije nego je poslan na posudbu u drugoligaša Pivara Celarevo gdje je upisao 14 nastupa uz 2 postignuta gola. Za Vojvodinu će do kraja sezone 2021./22. odigrati 107 utakmica te je 2020. godine osvojio Kup Srbije. Vojvodina je u finalu svladala Partizan na penale, a Devetak je u raspucavanju zabio i tako ugradio sebe u taj uspjeh. Za Vojvodinu je nastupio 4 puta u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu što mu je do sada jedino europsko iskustvo.

Prošlog kolovoza ga je Palermo otkupio za 40.000 eura, a u klub je stigao ozlijeđen te se nije uspio do kraja nametnuti. Ukupno je odigrao 6 utakmica u Serie B prije nego je na zimu poslan na posudbu u već spomenuti Viterbese gdje je odigrao 17 utakmica i uhvatio nekakav kontinuitet. Ulazi u najbolje igračke godine te Istra sigurno računa da im može odmah pomoći, makar kao opcija u rotaciji.

Komentari

Povezano