Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra 1961 slavila u Koprivnici pogotkom Čuića

Nakon što je u petak Gorica prvom ovosezonskom pobjedom otvorila peto kolo SuperSport HNL-a, isto je danas nastavljeno utakmicom Slaven Belupa i Istre 1961 u popodnevnom terminu. Domaćin je skupa s Lokomotivom i Osijekom i dalje bez upisanog troboda dok su gosti zabilježili solidan start sezone s jednom pobjedom, jednim remijem i dva poraza. Istrijani su na koncu slavili 0:1.

Za međusobni su dvoboj oba trenera svoje momčadi postavili u formacije s trojicom u zadnjoj liniji. Kod Slavena je svoj debi upisao Marko Lešković koji se vratio HNL-u nakon tri godine inozemstva. Po prvi put ove sezone na vrata je stao Ivan Sušak. Dvojica novopridošlica, Alen Grgić i Ivan Dolček oboje su krenuli u prvoj postavi. Grgić je prošlo kolo protiv Varaždina krenuo kao desni bek da bi ovaj puta stao na desno krilo, dok je Dolček u istoj utakmici ušao s klupe, a zaigrao je na lijevom krilu. Momčad je u odsustvu suspendiranog Ivana Radeljića s klupe ponovno vodio Marijo Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega Paolo Tramezzani u srcu obrane ponovno je poklonio povjerenje mladom Kanađaninu Jovanu Ivaniševiću. Mario Čuić zauzeo je svoje mjesto na lijevom krilu, te je to bila jedna od tri promjene u sastavu koji je prošlog vikenda remizirao s Hajdukom na Aldo Drosini. Oleksand Petrusenko bio je na klupi, kao i Elias Filet, dok u zapisniku nije bilo Salima Faga Lawala. Osim spomenutog Čuića, njihova su mjesta zauzeli Matej Vuk i Mateo Lisica koji su popunili ofenzivni tercet.

Već u 4. minuti bilježimo prvu zanimljivu situaciju kada je Sušak nepotrebno izletio sa svoje crte i van kaznenog prostora. Glavom je potom izbio loptu ispred Lisice?! te ju dodao na volej Vuku koji gađa praznu mrežu, no mekani je udarac na putu prema mreži izbio Marco Boras.

Bilo je to manje-više do od zanimljivih događaja na Ivanu Kušek-Apašu sve do 30. minute. Tada je Advan Kadušić duboko u svojoj polovici presjekao jedno domaće dodavanje. Odigrao je potom odmah za Lisicu i zaputio se u sprint prema protivničkoj polovici. Pretrčao je Istrin bek više od pola terena, dobio loptu natrag u noge pri ulasku u šesnaesterac, te niskim ubačajem izvrsno pronašao Čuića koji je ostao zaboravljen na lijevoj strani napada. Izbliza, ali i iskosa, iskoristio je lošu procjenu Sušaka koji je krenuo na loptu ali ostao kratak, te pogodio praznu mrežu za 0:1.

Imao je nešto kasnije i sâm Kadušić priliku za pogodak, no iz dobre je pozicije nakon proigravanja Vuka pucao pored gola. Jedinu konkretnu situaciju pred istarskim vratima vidjeli smo u 40. minuti kada Dolčekov ubačaj s lijeve strane uz odbijanac o nekoga od Istrinih igrača stiže do Karla Butića koji iz jako teške pozicije dobro gađa bliže rašlje, no spreman je to bio Lovro Majkić koji brani taj pokušaj.

Koliko su iz domaćeg stručnog stožera bili zadovoljni igrom svojih igrača prikazuje potez na poluvremenu – zamijenjeno je čak četiri igrača! Adriano Jagušić, Dominik Martinović, Robert Murić i Ivan Borna Jelić Balta zamijenili su Borasa, Dolčeka, Antonija Boseca i Mihaila Caimacova.

Niti deset minuta kasnije povratni Lešković zaradio je klasičnu povratničku ozljedu. U jednom mu je duelu nastradala zadnja loža te je bio primoran napustiti teren, a značilo je to i da će domaći morati obaviti svoju posljednju izmjenu susreta. Dodik se odlučio na totalnu ofenzivu, te ubacio još jednog debitanta, ali i HNL povratnika – Iliju Nestorovskog.

U cijelom smo tom periodu gledali pritisak Farmaceuta koji su s obnovljenom energijom ušli u drugo poluvrijeme. U 67. se minuti taj pritisak isplatio! Lopta je stigla do Murića na desnoj strani Slavenova napada. Klasični murićevski ubačaj Tomislav Božić glavom je skrenuo prema vratima, nespretno je reagirao Dario Marešić kojem se lopta od tijela odbija natrag Božiću, a ovaj sjajnom reakcijom s poda šalje loptu u mrežu za 1:1.

Slavlje je ipak bilo kratkog vijeka jer je utvrđeno da je pri Božićevom prvotnom pokušaju dodavanja Marešić loptu izbio ispred Nestorovskog koji je bio u zaleđu. Koliko je sudačka interpretacija ove situacije bila “čista” pokazuje činjenica da su iz VAR sobe zvali Darija Bela da sâm dođe pogledati situaciju i odlučiti o sudbini pogotka. Bel je odlučio da se radi o kažnjivom slučaju te je zgoditak poništen.

Izvrsna prilika za goste u 73. minuti. Giorgi Gagua dugo je vukao i gradio loptu kružeći po domaćem šesnaestercu, da bi nakon (pre)više dodira odložio za Slavka Blagojevića. Istrin kapetan oštro je opalio prema bližem kutu s ruba šesnaesterca, no gađao je tik pored vratnice.

Nova dobra prilika u 84. minuti, tada je Grgić s lijeve strane ubacio na rub peterca, a tamo je Martinović glavom pokušao loptu skrenuti prema desnoj stativi, no gađao je malo pored gola.

Istra je pobjedom skočila na peto mjesto ljestvice sa sedam bodova, dok je Slaven ostao na ligaškom dnu s tek jednim bodom na kontu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano