Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra i Osijek remizirali u ludoj utakmici s osam golova

Drugu utakmicu četvrtog kola Supersport HNL-a odigrali su na Aldo Drosini Istra i Osijek. Uoči utakmice Istra je imala samo jedan bod iz tri kola, dok je Osijek imao teško gostovanja u Turskoj gdje je poražen s čak 5:1 od Adane Demirspor. U utakmici gdje obrane nisu briljirale Istra se s dva kasna gola spasila poraza te je završilo 4:4.

Prva prava prilika na susretu odmah je rezultirala golom za Osijek. Nakon kornera Ivana Fiolića najviši je bio Styopa Mkrčan koji zabija svoj prvijenac za Osijek u 22. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije sreća Osiječana dugo trajala jer se Istra vraća u igru šest minuta kasnije. Tada je Ante Majsorović bio najviši nakon ubačaja Oleksandra Petrusenka te zabija bivšem klubu. Zanimljivo, od četiri gola Majstorovića u HNL-u, dva su zabijena Rijeci, a dva Osijeku.

Skoro je Istra preokrenula rezultat pred kraj poluvremena. Frano Mlinar je dobro izveo slobodan udarac s tridesetak metara od gola, ali je njegov udarac otišao malo preko gola.

Tako se na predah otišlo s 1:1. Istra je u prvom dijelu pokazala kako se vratila starim načinima igre tu su ponovno dominirali u posjedu lopte.

Osijek je odlično krenuo u nastavak te su ponovno poveli nakon samo tri minute. Domagoj Bukvić je lijepo nabacio na Miju Caktaša koji usamljen zabija svoj 99. gol u HNL-u.

Ovoga puta sreća Osiječana trajala je još kraće jer su domaćini tek što su krenuli s centra izjednačili. Majstorović je dao loptu do Sebastiana Nebyle koji se sjurio prema kaznenom prostoru Osijeka te neometan pogodio za 2:2.

U 56. minuti Osijek dolazi do najbolje moguće prilike za novo vodstvo. Moris Valinčić je neoprezno startao na Bukviću te je sudac Pajač opravdano pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Kristijan Lovrić koji sigurno zabija za treće vodstvo Osijeka.

Samo dvije minute kasnije Osijek udvostručuje vodstvo. Darko Nejašmić dao je loptu na lijevu stranu gdje ona naposlijetku dolazi do Lovrića. Lovrić na drugoj stativi pronalazi upravo Nejašmića koji zabija svoj drugi gol ove sezone.

Istra je u 72. propustila ogromnu priliku s kojom je mogla zakomplicirati susret. Darwin Matheus je podvalio loptu za Luku Hujbera čiji je udarac Marko Malenica krajnjim naporom uspio skrenuti u gredu i tako ostaviti Osijek s dva gola prednosti.

Priliku da u potpunosti riješi pitanje pobjednika propustio je Amer Hiroš u 82. minuti. On se lijepo riješio svog čuvara i iz dobre pozicije pucao malo pored gola Lovre Majkića.

Istra je odvela susret u neizvjesnu završnicu golom u 84. minuti. Matheus je probio po krilu i poslao loptu u sredinu gdje je Osijekov Goncalo Guedes nesretno poslao loptu u vlastitu mrežu za 4:3 i ogromnu dramu u završnih desetak minuta.

Do velikog boda Istra dolazi u prvoj minuti sudačke nadoknade. Ante Erceg je prošao čak tri igrača Osijeka i vratio loptu u sredinu. Tamo je Mkrčan nesretno poslao loptu u svoju mrežu za 4:4 i delirij na domaćim tribinama.

Ostalo je tako 4:4 u još jednoj ludoj HNL utakmici koje se ovog ljeta događaju iz kola u kolo. Osiječani mogu žaliti za olako izgubljena dva boda u utakmici koju su morali mirnije privesti kraju.

Komentari

Povezano