Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra i Slaven Belupo remijem zaključili sezonu

Subotnji program Supersport HNL-a otvorili su na Aldo Drosini Istra i Slaven Belupo. Uoči utamice održana je ceremonija u čast Einaru Galilei koji će nakon 139 utakmica u dresu Istre otići iz kluba. U jednoj zanimljivoj utakmici na kraju nije bilo pobjednika te je završilo 1:1.

Prvu veliku priliku Istra je imala u osmoj minuti. Tada je Ivan Sušak dva puta uspio obraniti udarce Monsefa Bakrara iz blizine. Četiri minute kasnije Mateo Lisica je ostao zaboravljen u kaznenom prostoru, ali njegov udarac glavom ne pronalazi okvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku Slaven Belupo propustio je u 46. minuti. Ante Crnac je lijepo prošao i vratio loptu na rub kaznenog prostora gdje je čekao Jakov Bašić. On je lijepo pucao i već savladao Lovru Majkića prije nego li je njegov udarac završio u stativi.

U drugom dijelu prvu priliku imali su gosti. Nakon kornera loptu je dočekao mladi Filip Krušelj kojemu je ovo bio prvi nastup od prve minute u prvenstvu. Njegov dobar udarac je Majkić uspio odbiti u udarac iz kuta.

Bolju igru u drugom poluvremenu Slaven Belupo je naplatio u 56. minuti. Krušelj je nabacio, a Arber Hoxha je na drugoj stativi pospremio loptu u mrežu. Hoxhi je ovo prvi pogodak u 2023. i sedmi ukupno ove sezone.

Tri minute kasnije gosti su bili jako blizu udvostručenju vodstva. Igrači Istre su izgubili loptu u opasnoj zoni nakon čega je udarac Roberta Mudražije završio u bloku. Lopta je došla do Ivana Krstanovića koji fantastičnim udarcem iz voleja trese gredu.

Istra se u igru vratila fantastičnim golom Frane Mlinara u 85. minuti. On je izveo slobodan udarac s nekih 25 metara i fantastično pogodio pored nemoćnog Suška. Mlinaru je to drugi gol ove sezone.

Do kraja susreta Dario Marešić je dobio drugi žuti karton, ali ostalo je 1:1. Istra je tako osvojila rekordan broj bodova u prvoj ligi te će sezonu završiti na 5. mjestu. Slaven će se nakon sezone u kojoj su većinu vremena proveli na na 4. mjestu ipak morati zadovoljiti osmim mjestom na kraju sezone.

Komentari

Povezano