Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra na krilima Bakrara razbila Šibenik

Novo kolo Supersport HNL-a otvorili su na Aldo Drosini Istra i Šibenik. U susretu koji je puno nosio za obje ekipe Istra je na kraju uvjerljivo slavila 3:0. Briljirao je Monsef Bakrar koji je upisao gol i asistenciju te je kroz cijelu utakmicu terorizirao stopere Šibenika.

Prvo poluvrijeme je bilo dosadno i bez prilika, a sve zanimljivo dogodilo se pred kraj. Nikola Đorić je nespretno rukom zahvatio Bakrara, a sudac Strukan je nakon intervencije pokazao na bijelu točku. Sigurni izvođač bio je Frano Mlinar kojemu je to prvi pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Šibenčani su zagospodarili posjedom i pokušali doći do poravnjanja, ali nisu uspjeli. Unatoč posjedu stvorili su jako malo te je Istra pametnom i discipliniranom igrom zabila još dva gola.

U 71. minuti Istra udvostručuje vodstvo. Advan Kadušić je poslao dugu loptu prema naprijed koja je pala točno na Bakrara. On odličnim udarcem u suprotni kut probija Lovru Rogića za 2:0. Alžircu je to sedmi pogodak ove sezone.

“Točka na i” došla je u 85. minuti. Bakrar je pronašao Abdallahija Mahmouda koji zabija svoj prvi pogodak od ponovnog povratka u hrvatski nogomet. Ukupno mu je to peti pogodak za Istru.

Na kraju je Istra apsolutno zasluženo slavila, unatoč tome što je rezultat malo uvjerljiviji nego je to bila sama predstava. Puležani su se ovom pobjedom ponovno priključili borbi za Europu, a Šibenčanima preostaje sve manje utakmica u kojima će tražiti bodove spasa.

Komentari

Povezano