Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra s igračem manje do pobjede nad Slavenom

Četrnaesto kolo SuperSport HNL-a zatvorili su u Puli ogledom začelja Istra 1961 i Slaven Belupo. Domaćin je tražio priliku da se dodatno odmakne od Rudeša na dnu lige i potencijalno približi svom današnjem gostu na samo dva boda zaostatka. Farmaceuti su pak tražili priliku vratiti se pobjedama nakon četiri utakmica bez slavlja, a time bi i preskočili Lokomotivu, te se bodovno izjednačili s Varaždinom na šestom mjestu lige.

U svojim su naumima uspjeli Istrijani, koji su stigli do prve domaće pobjede u sezoni i slavili s 2:0 pogocima Mlinara i Ercega, usprkos činjenici da su dobar dio utakmice proveli s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Català na domaćem terenu nerijetko odustaje od svoje formacije s duplim bekovima, pa su tako bočne pozicije u obrambenoj četvorki zauzeli Advan Kadušić i Terrence Douglas, dok su na krilima zaigrali momci kojima je to prirodna pozicija – Mateo Lisica i Matej Vuk. Elias Filet i dalje je u vrhu napada ispred Ante Ercega koji je utakmicu započeo na klupi.

Roy Ferenčina bio je prisiljen na rotacije, jer zbog akumuliranih kartona nije bilo prve violine koprivničkog orkestra – Arbëra Hoxhe, kao ni pouzdanog desnog beka Antonija Boseca. Njihova su mjesta u prvoj postavi zauzeli Matej Šakota i Vinko Međimorec, dok je ostatak startne jedanaestorke bio standardan. Ipak, formacija je malo promijenjena, pa je tako Međimorec postao treći stoper, Adrian Liber i Daniel Štefulj zauzeli su bekovske pozicije, a Šakota, Benedik Mioč i Tomislav Štrkalj činili su ofenzivni trident.

Nakon uvodnih sedam minuta međusobnog opipavanja bila, Istrijani u 8. minuti stižu u vodstvo! Vuk je prošao lijevim krilom, odigrao nisku povratnu loptu za Fileta, čiji se mlaki udarac pretvara u savršenu asistenciju za Franu Mlinara koji iz blizine zabija za 1:0.

Čekali smo sve do 24. minute na sljedeću priliku na susretu, a do nje je došlo nakon kornera Zeleno-žutih. Mlinar je izveo korner s lijeve strane te pronašao glavu Antu Majstorovića koji iz dobre pozicije glavom puca, no nažalost po njega samo u ruke Ivana Suška.

Slaven Belupo je prvi put na utakmici zaprijetio u 33. minuti. Tada je Mioč dobro zapucao iz slobodnog udarca s otprilike 25 metara, no spreman je bio Lovro Majkić te je lijepom obranom sačuvao svoja vrata.

Jedan prekršaj na sredini terena u 40. minuti podigao je mnoge tenzije! Majstorović je zakasnio u isti a Šakota je ispred njega izbio loptu zbog čega ga je stoper Istre otvorenim džonom pogodio u potkoljenicu. Glavni sudac Mario Zebec prvotno je Majstoroviću dodijelio žuti karton, da bi nakon poziva VAR sobe i pregleda situacije promijenio svoju odluku i Majstoroviću za iznimno oštri start dao izravni crveni karton!

U dobroj se prilici našla Istra i s igračem manje, a bilo je to u šestoj minuti sučeva dodatka prvog poluvremena. Jedna duga lopta tada dolazi do Kadušića u srcu kaznenog prostora, a on u teškoj poziciji i s igračem na leđima uspijeva uputiti udarac prema vratima koji Sušak ipak bez većih problema brani.

Gosti su u drugo poluvrijeme krenuli nešto ofenzivniji, u lovu na smanjivanje rezultatskog deficita. Blizu su stigli u 50. minuti kada Štefuljev ubačaj slijeva dolazi do usamljenog Juana Bautiste Cascinija koji u padu iz dobre pozicije puca preko vrata.

Samo tri minute kasnije proradila je veza bivših igrača Rijeke – Ivan Lepinjica proigrao je Libera koji je sjajno prošao desnom stranom, a zatim isto tako sjajno ubacio na drugu stativu za Štefulja čiji volej-udarac uz blok domaćih igrača odlazi pored vrata. Iz pratećeg je kornera Cascini bio u dobroj situaciji no njegov udarac glavom nije išao u okvir gola.

U 56. minuti novi udarac Cascinija, ovaj put nakon lijepe akcije Farmaceuta u kojima je lopta išla od noge do noge, a zatim stigla do Argentinca koji s ruba kaznenog prostora gađa tek Majkićeve rukavice.

Uslijedio je potom nešto duži period utakmice bez izraženih prilika, u kojem je Istra s igračem manje čuvala vodstvo, dok Slaven terensku incijativu nije uspijevao pretočiti u opasnost prema istarskim vratima.

Utakmica je upravo bila ušla u sudačku nadoknadu, kada je još jedan u nizu napad Slaven Belupa završio ubačajem koji lako čisti istarska obrana. Izbačenu je loptu Erceg zagradio i pradovobno proigrao Morisa Valinčića koji se s loptom u nogama sjurio prema gostujućem golu. Nitko od Slavenovih igrača nije zaustavio Valinčića, a Međimorec je katastrofalno čuvao Ercega koji je pratio akciju. Valinčić je dodao do Ercega, ovaj se lažnjakom riješio pratnje i lijevom nogom precizno pogodio malu mrežu za 2:0 i potvrdu pobjede!

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano