Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra se vratila iz dva gola deficita i izborila remi u Varaždinu

Novo kolo SuperSport HNL-a, ono 26., u petak su u Gradu baroka otvorili Varaždin i Istra 1961. Dvoboj je to susjednih momčadi na tablici koje je prije ovog dvoboja dijelio samo jedan bod.

Varaždin je konačno odradio najteži dio raspored gdje su zaredom igrali protiv Dinama, Hajduka i Rijeke. Nije puno mijenjao trener Nikola Šafarić. Oliver Zelenika se nakon odrađene suspenzije vratio među vratnice, kao i kapetan Igor Postonjski koji je preuzeo svoje mjesto u žiži veznog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza na Poljudu nešto je mijenjao i Paolo Tramezzani. Nakon dugo vremena Luka Hujber se vratio u prvu postavu na svoju poziciju desnog beka. Moris Valinčić danas je igrao na lijevom krilu, a Salim Fago Lawal krenuo je u vrhu napada umjesto kartoniranog Ante Ercega. Darwin Matheus bio je na desnom krilu, a u veznom smo redu gledali Marija Čuića i Ivana Ćalušića.

Bolje su u utakmicu ušli Varaždinci, te su u 16. minuti stigli do vodstva. Sjajan je posao odradio Michele Šego koji je s loptom u nogama prošao polovicu terena na lijevom krilu. Ispremiješao je svog čuvara u protivničkom dresu, te potom oštro ubacio u srce peterca, a tamo je Dimitar Mitrovski postavio nogu i loptu preusmjerio u mrežu za 1:0.

Nije se Istra probudila nakon rezultatskog deficita, pa su domaći stigli i do drugog pogotka. Imali su Varaždinci slobodni udarac s lijeve strane u 30. minuti, ubačaj Postonjskog Istrijani su izbacili na rub kaznenog prostora. Tamo je loptu dočekao Marko Dabro i dobro odmjerenim volej-udarcem precizno pogodio spojnicu gostujućeg gola za 2:0 i prekid svog negativnog niza po povratku u hrvatski nogomet

Tek su se tada probudili gosti koji su krenuli napadati i prijetiti Zeleniki. Nakon što je domaća jedinica upisala nekoliko obrana u 43. je minuti ipak kapitulirala. S desne je strane ubacio Hujber, a zaboravljen je na loptu natrčao Valinčić i glavom zabio za smanjenje domaćeg vodstva na 2:1.

U drugom se poluvremenu Varaždin okrenuo reaktivnom nogometu, što će reć da su posjed prepustili Istri, te vrebali svoju priliku iz kontranapada. Imale su obje momčadi prilike za pogodak, a najveću je propustio Domagoj Drožđek koji nije dobro zahvatio loptu u mat-poziciji u 81. minuti. Već je u sljedećoj minuti lopta pogodila Šeginu ruku u varaždinskom kaznenom prostoru, a Matej Vuk realizirao penal za veliki povratak i 2:2.

Komentari

Povezano