Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra svladala Osijek i prekinula negativni niz

Na Aldo Drosini sastali su se Istra i Osijek u sklopu devetog kola SuperSport HNL. Domaćini su slavili rezultatom 2:1.

U desetoj minuti Petar Pušić je prizemnom loptom pronašao Domagoja Bukvića koji je s ruba kaznenog prostora poslao loptu preko gola. Dvije minute nakon pao je prvi pogodak. Marcel Heister je ubacio prizemnu loptu u peterac gdje je Luka Jelenić skrenuo loptu u svoju mrežu za svoj prvi nesretni trenutak susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta poslije uslijedio je i drugi tragični akt za Jelenića. Beyatt Lekweiry je pronašao Matea Lisicu koji pogađa današnjeg tragičara utakmice za njegov drugi autogol. Da se tragedija braniča Osijeka zaokruži pobrinula se i ozljeda u 27. minuti, a umjesto njega ušao je Nail Omerović. U drugoj minuti nadoknade opalio je Heister s 20-ak metara, no pogodio je vratnicu.

U drugom dijelu u 56. minuti Salim Fago Lawal je proigrao Lisicu, koji je pronašao Mateja Vuka, no poslao je loptu iz blizine desno od gola. U 78. minuti Antonio Maurić je dobio loptu u prostor, zaobišao Marka Malenicu i ušetao se s loptom u gol, no zaleđe je prethodilo pogotku i on ne vrijedi.

U 84. minuti znakove života pokazali su gosti. Roko Jurišić je pucao glavom pod gredu, ali je Lovro Majkić uspješno obranio svoju mrežu. Četiri minute poslije su došli i do pogotka. Ubačaj iz kuta je rezultirao gužvom u kaznenom prostoru, a Marko Soldo je izašao kao strijelac iz te gužve i smanjio prednost domaćina. U petoj minuti nadoknade zabila je Istra i treći, no Maurić je još jednom zabio, ali je bio i u zaleđu.

Zanimljiva utakmica koja je donijela performans koji nismo vidjeli od 2018. godine kada je Božo Musa zabio dva autogola u dresu Slaven Belupa u porazu 3:0 od Osijeka. Klub iz Pule je ovom pobjedom prekinuo niz od tri ligaške utakmice bez pobjede.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano