Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Istra uskočila Uljaniku u pomoć uoči utakmice doigravanja za ulazak u 2. NL

Ovog su vikenda na rasporedu utakmice doigravanja za popunu 1 i 2. NL u kojima će se susresti Kustošija i Orijent, Zadar i Segesta te Uljanik i Slavonija.

A kao i uvijek u dvobojima niželigaškog ranga, zanimljivosti je pregršt. Nogometni klub Uljanik po prvi puta u povijesti igrat će utakmicu za ulazak u treći rang hrvatskog nogometnog natjecanja, a pri tome će im pomoći gradski rival – Istra 1961!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uljanik, klub koji je nastao 2003. godine, nakon što je “stari” Uljanik inkorporirala Istra 1961, današnji prvoligaš, ustanovio je kako će u utakmici protiv Slavonije imati problem. Kao i mnogi klubovi diljem Hrvatske, i Slavonija i Uljanik igraju u pretežito plavim dresovima, a s obzirom da je Slavonija domaćin, Uljaniku se pojavio problem pronalaska treće garniture dresova za ovu utakmicu.

S obzirom da nisu imali vremena naručiti nove dresove, Uljanik se obratio 2,5 kilometara udaljenom susjedu Istri, koja im je bez oklijevanja priskočila u pomoć i donirala garnituru prepoznatljivih žuto-zelenih dresova.

Kako prenosi Regional Express, iz Uljanika su javnosti poručili sljedeće:

Za naš Uljanik, ova je nedjelja važan događaj, u novijoj klupskoj povijesti možda i najznačajniji.

Nastupamo u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u viši rang natjecanja. Igramo protiv Slavonije iz Požege, no ispriječio nam se naizgled banalan, ali suštinski veliki problem! I mi i oni imamo iste domaće garniture dresova! Vremena za adekvatnu reakciju bilo je malo, od utorka kad smo to saznali, do nedjeljne utakmice u Velikoj, nedovoljno. Nije bilo druge nego brzo potražiti pomoć i pronaći rješenje, novu i drugačiju, za nastup prihvatljivu garnituru dresova.

Kontaktirali smo NK Istru 1961, pulski prvoligaš. Obratili smo se našim sportskim kolegama s čudnim zahtjevom, na što su oni reagirali brzo i konkretno. “Imate naše nove žute dresove, još neotvorene”, poručili su. Spremne za pobjedu te, nakon druge utakmice, ulazak u Treću ligu.

Eto, u našem uspjehu svoj doprinos, simboličan s uskakanjem u zadnji, ali itekako važan trenutak, ugradit će veći brat pulske nogometne priče, za kojeg nam je zadovoljstvo reći da se na njega možemo osloniti kad je gusto i neizvjesno. Ne jednom, sigurni smo, nego kad god zatreba, Istra 1961 će nam uskočiti. Lijepo je to znati i zato im velika hvala!”

Komentari

Povezano