Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istra zahvaljujući jokerima s klupe svladala Rudeš

U Zagrebu su danas 33. kolo SuperSport HNL-a otvorili Rudeš i Istra 1961. Dok je Rudeš igrao bez rezultatskom imperativa jer su matematički ispali iz lige, Istra je s potencijalnom pobjedom mogla barem privremeno biti na šestom mjestu.

Već nakon 20 sekundi Istra je prvi puta zaprijetila. Emmanuel Ekong je izvrtio obranu Rudeša i opasno zaprijetio, a Matej Marković refleksno izbio u korner. Iz tog kornera pokušao je je Lawal Salim Fago čiji udarac odlazi malo iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš blizu vodstva dolazi u osmoj minuti kada projektil Frana Karačića iz slobodnog udarca odlazi malo pored kola. U 16. minuti Istra preko Lawala dolazi do vodstva.

Nakon kornera kratko je glavom odbio Marin Kuzmanić, ali samo do nigerijskog napadača koji prekrasno iz voleja pogađa bliži kut nemoćnog Markovića.

Tri minute kasnije, Rudeš vraća stvari na početak. Ante Ćorić je prošao po desnoj strani pa idealno ubacio za Rijada Mašalu koji glavom probija vratara Majkića za 1:1. Mašali je to treći gol ove sezone.

Nakon ludog početka utakmice, situacija na travnjaku se nakon gola Mašale umirila. Iduća situacija vrijedna spomena to na žalost nije iz nogometnih razloga. Naime, u 36. minuti se Mladen Devetak zabio u Markovića. Obojica su završila na tlu, a Marković se pritom i onesvijestio. Brzo je došao k svijesti, ali izgledalo je jako ružno. Umjesto njega je na gol stao mladi Eugen Ciban.

Do kraja prvog dijela Rudeš je još jednom zaprijetio. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Mašala čiji je udarac s desetak metara sjajno obranio Majkić.

Paulo Tramezzani nije bio zadovoljan s prvih 45 minuta pa je na poluvremenu napravio dvije zamjene. Za Istru su ušli Matej Vuk i Ivan Ćalušić, a gosti su imali priliku u 47. minuti kada je Vuk pucao u blok.

U 65. minuti je Rudeš imao priliku povesti. Mašala je prošao po lijevoj strani i prizemnik ubačajem na drugu stativu našao Karačića, ali bek Rudeša je pucao pored gola. Dvije minute kasnije je Latković uputio odličan ubačaj gdje je Jan Doležal minutu nakon ulaska propustio zatresti mrežu.

Istra je u 73. minuti bila jako blizu pogotka kada je Vuk pokušao pospremiti ubačaj s desne strane, ali njegov pokušaj je očistio Aboubacar Camara. Međutim, Istra je minutu kasnije povela 2:1 jer je joker s klupe Mario Čuić postigao pogodak s ruba kaznenog prostora.

U 75. minuti je Istra riješila pitanje pobjednika. Devetak je bio asistent, a Mateo Lisica je s desne strane pogodio bliži kut za 3:1. I Čuić i Lisica su ušli kao zamjene u drugom poluvremenu, a kod oba gola je Ciban mogao bolje reagirati.

U 80. minuti je nakon kornera Vuk iz voleja pogodio gredu, a odbijenu loptu je glavom Hamza Jaganjac poslao pored gola. Četiri minute kasnije je pokušao Lisica, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao te je Istra slavila 3:1. Momčad iz Pule sada ima tri pobjede u nizu, a u 34. kolu na svom terenu igraju protiv Hajduka.

Komentari

Povezano