Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Istrini 20-godišnjaci srušili Varaždin i nastavili pozitivni niz

Predzadnje kolo ove sezone SuperSport HNL-a u sunčanoj su Puli na stadionu Aldo Drosina otvorili Istra 1961 i Varaždin. Za razliku od vodeće trojke i posljednjeplasiranog Rudeša, klubovi sredine ljestvice i dalje mogu mijenjati svoju ligašku poziciju, pa je tako ovaj susret imao tek nešto više “težine” od nekog revijalnog susreta.

Obje momčadi su se sučelile u dobroj formi, Varaždin na krilima dvama pobjedama, i to nad Hajdukom i Rijekom; dok je Istra vezala četiri uzastopne utakmice bez poraza, a taj niz činile su tri pobjede (Osijek, Slaven Belupo, Rudeš) i remi s Hajdukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paolo Tramezzani ostao je vjeran prokušanoj formaciji uz samo jednu promjenu u usporedbi s prethodnom početnom postavom. Bio je to Mario Čuić koji je zauzeo svoje mjesto u srcu veznog reda umjesto Ivana Ćalušića. Iurie Iovu ponovno je bio u zadnjoj linij, Ville Koski ostao je na desnom boku, dok je za sijanje panike pred protivničkim golom ponovno bio zadužen “erasmusovski” trozubac Emmanuel EkongElias FiletSalim Fago Lawal.

Nikola Šafarić se zato odlučio za promjenu i vratio četvorku u svoju zadnju liniju nakon nekoliko utakmica s trojicom. Luka Škaričić krenuo je na desnom beku umjesto Marka Vukčevića, vezni trojac činili su Mario Marina, kapetan Igor Postonjski i Karlo Lusavec. Jurica Poldrugač krenuo je na desnom krilu, dok su ostatak napadačke trojke činili Domagoj Drožđek i Michele Šego.

Utakmica je počela obostrano otvoreno, a nešto su opasniji bili gosti koji su vrebali prilike iz kontranapada. Jedna takva u 7. minuti lansirala je Šegu u brisani prostor prema Lovri Majkiću. Napadač Varaždina odigrao je po ulasku u kazneni prostor desno za Drožđeka čiji se udarac pretvorio u savršenu povratnu loptu za Šegu, no ovaj nije uspio doći do lopte i iz blizine ju ubaciti u praznu mrežu.

Obećavajućih deseta minuta uvoda utakmice služilo je samo za podići, a onda i uništiti, očekivanja gledatelja. Jer preostalih 35 minuta prvog poluvremena ponudilo je jako malo konkretnog sadržaja. Najzanimljivije bilo je na tribinama gdje su Demoni započeli, a ostatak gledateljstva se pridružio, u povicima “Paolo ostani!” upućenima naravno talijanskom strategu Žuto-zelenih.

Zadovoljstvo prikazanim nogometom domaći je trener demonstrirao instantnom zamjenom. Ostao je u svlačionici tako Filet, a svoje mjesto na desnom krilu zauzeo Mateo Lisica. I već u prvoj akciji opravdao povjerenje! Slavko Blagojević pravovremeno je prebacio gostujuću obranu, a brzonogi Lisica ušao iza leđa iste, te zabio preko Olivera Zelenike za 1:0.

Otvorila se tada ipak ponešto utakmica, pritisnuli su Varaždinci u potrazi za izjednačujućim pogotkom, no svelo se sve na stihijske pokušaje. Sljedeću je dobru priliku opet imala domaća momčad u 59. minuti, kada je Blagojevićev ubačaj s desne strane Ekong tijelom sproveo u stativu!

Novi kontranapad Istre u 62. minuti – i novi zgoditak! Istrana obrana jednu je dugu loptu vratila prema sredini, da bi ju zatim vaterpolskim prijenosima Čuić prebacio do Ekonga, a ovaj do Hamze Jaganjca koji je krenuo u solo-trk prema gostujućim vratima. U pratnji mu je bio Lamine Ba no nije uspio iz balansa izbaciti stasitog mladića koji je došao pred Zeleniku i loptu poslao ispod njega za 2:0. Bio je to 20-godišnjaku prvi gol za Istru i prvi gol seniorske karijere uopće!

Varaždinci su stali još više na terenu, i opet pustili jako puno prostora domaćim igračima za kontranapade. Jedna takva situacija dogodila se u 70. minuti kada je većinu poslao obavio Jaganjac koji se riješio pratnje i ušao u kazneni prostor, te potom servirao savršenu povratnu loptu za Ekonga, no Šveđanin nečuvan iz gotovo pa savršene pozicije bira snagu umjesto preciznosti, i puca pored gola.

Prokušani recept Istrijani su ponovili u 78. minuti kada je Ekong odradio trk po napuštenoj trećini terena u kojoj se nalazi gostujući gol, te odigrao povratnu loptu za Mateja Vuka koji zabija u praznu mrežu. Ipak, Ekong je bio u zaleđu kod proigravanja zbog čega je pogodak poništen.

Najveću priliku utakmicu Varaždinci su dočekali u 83. minuti kada je fenomenalno, oršićevski, Drožđek opalio s 25 metara iskosa. Ipak, lopta je pogodila stativu, i vratila se u peterac Marku Dabri koji umjesto praznog gola iz voleja šalje loptu preko gola. Već u sljedećoj akciji ponovno prijete Varaždinci, a tražili su i kazneni udarac, premda je bilo izgledno kako se radilo o očitom simuliranju.

Ekonga danas nikako nije htio gol! Novu je priliku imao u 88. minuti kada je odigrao sjajni dupli pas s Lisicom, iskosa ušao u peterac i nisko pucao, no Zelenika je taj udarac obranio i tako sačuvao svoju mrežu na dva primljena pogotka.

Istra je tako povezala i petu uzastopnu utakmicu bez poraza, te u istom periodu upisala četvrto slavlje. Pobjedom su se Varaždincima primakli na samo bod razlike, te se Gorici na osmom mjestu ljestvice odmakli na tri boda.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano