Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Italija bez problema preko Malte

Italija Roberta Mancinija nakon poraza od Engleske svladala je Maltu u gostima s 2:0 bez previše problema. Talijanski je izbornik napravio nekoliko zamjena u odnosu na poraz protiv Engleske, ali je u napadu kao prvotimac i drugu utakmicu zaredom započeo Retegui. Potencijalna nova zvijezda iz dijaspore je igrala dobro i nije slučajno da je upravo on otključao utakmicu nakon 15 minuta igre. Iskoristio je precizan Tonalijev ubačaj iz kuta i kaznio obranu Malte koja ga je pustila sasvim samog. Za napadača Tigresa to je drugi gol zaredom u prva dva nastupa sa svojom novom reprezentacijom, čime je ušao u ekskluzivno društvo s Riccardom Orsolinijem, Enricom Chiesom i legendarnim Giorgiom Chinaglijom.

Italiji je taj pogodak itekako trebalo da se odblokira i od tog trenutka su Azzurri djelovali opuštenije i opasnije. U 27. minuti stiže udvostručenje vodstva, ponovno je to bio ubačaj s lijeve strane, ovog puta Emersona Palmierija, a Matteo Pessina je najbrži od svih i tako postiže svoj 5. gol za reprezentaciju. Zanimljivo, Pessina nije bio zabio gol za reprezentaciju još od pogotka protiv Austrije u osmini finala Europskog prvenstva 2021. godine. Talijani su imali priliku postići još poneki pogodak, ali su to spriječile ili nepreciznosti ili obrane vratara.

U drugom poluvremenu utakmica je slijedila trend iz prvog. Ipak, uz manje raspoloženu Italiju, dok je Malta pokušavala stvoriti još poneku opasnost za obranu Azzurra. Od 60. minute nadalje gosti su počeli više kontrolirati rezultat i ritam utakmice negoli tražiti treći gol, što je omogućilo Manciniju da napravi nekoliko zamjena. Deset minuta prije kraja Malta je dobila još jednu dobru situaciju za smanjiti rezultat na 2:1, ali Emerson Palmieri je zaustavio šut Mbonge. Od tog trenutka je utakmica doslovce završila, a Italija bez previše muka kod susjeda stigla do prve pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024.

Komentari

Povezano