Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Italija bolja od Ukrajine, Austrija praktički eliminirala Švedsku s EURO-a

Pretposljednja večer još jedne reprezentativne pauze je iza nas, a večeras smo u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo gledali čak devet utakmica.

Reprezentativci Škotske su večer s nestrpljenjem čekali informaciju o raspletu utakmice između Norveške i Gruzije jer bi eventualnim kiksom ”Vikinga”, bili prva reprezentacija s izborenim mjestom na Europskom prvenstvu uz Njemačku. Norvežani ipak nisu imali naročitih problema protiv Gruzije te su slavili s 2:1 golovima Erlinga Brauta Haalanda i Martina Odegaarda, njihovih glavnih zvijezda, dok je za Gruziju u sudačkoj nadoknadi počasni pogodak zabio Budu Zivzivadze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj skupini nikakvih problema nisu imali ni nogometaši Španjolske koji su s čak 6:0 razmontirali Cipar. U prvom dijelu su strijelci bili Gavi i Mikel Merino, a u drugom Joselu, Ferran Torres (x2) i Alejandro Baena. Sva trojica su u igru ušli s klupe, a o španjolskoj dominaciji dovoljno govori omjer udaraca prema golu (28-1).

Nakon što su u prethodnoj utakmici dobili Gruziju sa 7:1, po prvi put u 21. stoljeću su Španjolci u dvije uzastopne utakmice postigli po barem šest golova.

U skupini C je Italija tražila povratak na pobjedničke staze nakon što je u prošlom kolu kiksala protiv Sjeverne Makedonije. Na Giuseppe Meazzi su ugostili Ukrajinu te pobijedili rezultatom 2:1. Talijanski junak ove utakmice je bio Davide Frattesi sa svoja dva pogotka, dok je za Ukrajinu zabio Andriy Yarmolenko.

U drugoj utakmici skupine C je Sjeverna Makedonija u gostima kod Malte slavila rezultatom 2:0 golovima Eljifa Elmasa i Jovana Maneva, novog člana NK Osijeka.

U skupini F smo također imali dvije utakmice na rasporedu. Belgija je na domaćem terenu rutinski slavila protiv Estonije rezultatom 5:0, a najbolji igrač utakmice je bio Romelu Lukaku koji je zabio dva gola i upisao jednu asistenciju. Ostale pogotke su postigli Jan Vertonghen, Leandro Trossard i Charles De Ketelaere.

Austrija je napravila ogroman posao pobjedom u gostima kod Švedske rezultatom 3:1 te je praktički već jednom nogom na predstojećem Europskom prvenstvu. U drugom poluvremenu su u rasponu od tri minute zabili dva gola. Najprije je Michael Gregoritsch zabio u 53., a onda i Marko Arnautović u 56. minuti. Za veliku pobjedu i mirniji kraj utakmice se pobrinuo Arnautović svojim drugim golom na utakmici u 69. minuti kada je povećao vodstvo na tri gola razlike. Počasni gol za Švedsku je zabio Emil Holm u 90. minuti.

U skupini I smo gledali tri utakmice. Švicarska je na domaćem terenu bila bolja od Andore s 3:0. Nakon što u prvom dijelu nismo vidjeli golove, Granit Xhaka je najprije asistirao Cedricu Ittenu za pogodak u 49. minuti, da bi onda u 84. i sam zabio gol. Konačnih 3:0 je postavio Xherdan Shaqiri s bijele točke u 93. minuti utakmice. Andora je susret okončala bez ijednog udarca na gol i sa svega 15% posjeda lopte.

Bjelorusija je imala bod na gostovanju kod Izraela sve do sudačke nadoknade, a onda je Gabi Kanikovski u 93. minuti odapeo sa 17 metara i matirao Maksima Plotnikova za pobjedu domaće reprezentacije.

Ogled između Rumunjske i Kosova je prekinut u prvom poluvremenu nakon što su domaći navijači izvjesili poruku ”Kosovo je Srbija”. U trenuku pisanja, rezultat je bio 0:0 nakon prvih 45 minuta.

Sutra nas ponovno očekuje devet utakmica.

Komentari

Povezano