Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Italija izgubila od Engleske u službenoj utakmici nakon 46 godina

Na stadionu Diego Armando Maradona u Napulju je odigrana utakmica između Italije i Engleske u sklopu kvalifikacija za iduće Europsko prvenstvo. Gledali smo po treći puta njihov međusobni dvoboj otkako je odigrano ono finale na Wembleyju u ljeto 2021. godine. Nakon dva susreta u Ligi nacija u kojima se Englezi nisu uspjeli barem minimalno osvetiti za poraz na Euru, napokon je stigla pobjeda. Nakon 46 godina čekanja, Engleska je u službenoj utakmici uspjela poraziti Italiju kojoj je ovo ujedno i prvi domaći poraz na kvalifikacijama za Euro još od 1999. kada su u Napulju izgubili od Danske.

Engleska je bila dominantna momčad u prvom poluvremenu. Declan Rice je bio strijelac nakon samo 13 minuta. Donnarumma nije dobro reagirao i lopta je nakon udarca Kanea završila kod Ricea koji je lakoćom zabio za vodstvo 1:0. Prije samog kraja poluvremena je Engleska zabila i drugi gol. Di Lorenzo je igrao rukom u 16 metara, a nakon intervencije VAR sobe, sudac Jovanović je pokazao na bijelu točku. Harry Kane je bez problema realizirao jedanaesterac i tako postao najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekord Kanea je bio priča večeri, no svojevrsna zanimljivost se dogodila i u redovima Italije. Mateo Retegui, Argentinac s talijanskim korijenima koji zabija u Atletico Tigreu, je debitirao za reprezentaciju Italije te je u 56. minuti debi okrunio pogotkom. Dalo je to nadu Talijanima koji nisu dopustili Engleskoj niti jedan udarac u čitavom poluvremenu, a od 80. minute su im šanse za izjednačenje bile još i veće jer je Luke Shaw zaradio drugi žuti karton. Ipak, napadi Talijana nisu bili opasni pa od tog trenutka bilježimo tek jedan udarac Talijana i to Reteguija u 95. minuti susreta.

Nakon dugog niza godina Engleska je napokon svladala Talijane, što je vjerojatno dovoljno da njihovi navijači pripreme na mobitelima pjesmu “It’s coming home”. Italija se pak mora oporaviti od šokatnog izostanka sa Svjetskog prvenstva. Protiv Engleza im nije uspjelo, susret s Maltom koji slijedi im ne može biti dovoljan, stoga je najbolja šansa za oporavak utakmica sa Španjolskom u final fouru Lige nacija u 6. mjesecu ove godine.

Komentari

Povezano