Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Italija nadvisila Engleze, Brazil i Kolumbija očekivano prošli, Nigerijci izbacili domaćina!

Jučer navečer nastavilo se U20 Svjetsko prvenstvo, odnosno njegova prva knock-out faza. Nakon SAD-a koji je izbacio Novi Zeland, odnosno Izraela koji je nadvisio Uzbekistan još u utorak, jučer smo mogli vidjeti četiri utakmice osmine finala ovog natjecanja.

U prvome terminu smo imali dva interkontinentalna dvoboja, gdje su Brazil i Kolumbija dočekali Tunis, odnosno Slovačku. Brazilci su imali relativno lagan posao s Tunižanima, mlada Santosova zvijezda Marcos Leonardo već je u 11. minuti doveo mladi Seleção u vodstvo s bijele točke. Andrey Santos, igrač Chelseaja na posudbi u Vascu, zabio je drugi u 31., što je praktički značilo kraj susreta, a nije Brazilce pokolebao ni izravni crveni karton Roberta Renana u 45. minuti. Iznenaditi će vas ova rečenica, ako znamo da je utakmica završila rezultatom 4:1. Naime, sve smo preostale pogotke vidjeli u sudačkoj nadoknadi, kada Matheus Martins, igrač UdineseWatford konglomerata, prvo u 91. minuti zabija za 3:0. Andrey Santos u 100. minuti zabija za 4:0, da bi Orlići Kartage stigli do počasnog pogotka u – 103. minuti! Strijelac je bio Mahmoud Ghorbel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolumbija je bila još uvjerljivija protiv Slovačke, no golovi su krenuli tek u drugom poluvremenu. Četverominutni blitzkrieg krenuo je u 48. minuti, kad Óscar Cortés zabija za 1:0. Dvije minute kasnije gol je dodao još jedan Watfordovac, Yáser Asprilla. Furiozni niz završio je Tomás Ángel, sin Juana Pabla, golom za 3:0 u 52. minuti. Nije nakon toga bilo povratka za Slovake – Ángel je zabio svoj drugi i Kolumbijin četvrti u 63., Timotej Jambor uspio je zabiti utješni pogodak u 87. minuti, da bi konačnih 5:1 postavio Cortés svojim drugim golom utakmice.

U kasnijem smo terminu gledali ipak izjednačenije dvoboje, a krenimo od ogleda dvaju teškaša, Engleske i Italije. Već su u 8. minuti Talijani stigli u vodstvo, kada Empolijev Tommaso Baldanzi zabija za 0:1 nakon lijepe akcije kojoj je prethodila 18 neprekinutih dodavanja. Nije dugo trebalo Englezima da se vrate, u 24. minuti Alfie Devine, igrač Tottenhama, zabija za izjednačenje. Veći smo dio utakmice gledali baš taj rezultat na semaforu, da bi ponajbolji Talijan ovog turnira, Cesare Casadei u 87. bio precizan s bijele točke za 2:1 pobjedu.

Konačno, pred 27.179 ljudi na stadionu San Juan del Bicentenario, domaćin Argentina sučelio se s mladim Nigerijcima. Prvo poluvrijeme prošlo je u većinskoj dominaciji mladih Gaučosa, koja ipak nije rezultirala s previše velikih prilika, pa stoga ni s golovima. U drugom su poluvremenu Nigerijci su uspostavili balans, a na koncu stigli i do iznenađujuće pobjede! U 61. minuti Ibrahim Muhammad zabija za vodstvo, Argentinci su silno pokušavali do izjednačenja kojeg nije stiglo, da bi Rilwanu Sarki podebljao na 2:0 kasnim pogotkom u 91. minuti. Argentinci koji su navrat-nanos upali u prvenstvo zbog promjene domaćina, tako završavaju svoj put na domaćem terenu.

Danas nas čekaju još ogledi Gambije i Urugvaja, te Ekvadora i Južne Koreje. Nakon tih ćemo utakmica znati i sve četvrtfinalne parove, pa će tako pobjednik prvog meča ići na SAD; dok će se pobjednik drugog sučeliti s Nigerijom. Preostala dva četvrtfinalna para čine Izrael – Brazil i Kolumbija – Italija.

Komentari

Povezano