Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Italija osvojila treće mjesto Lige nacija

U utakmici za treće mjesto Lige nacija Italija je slavila protiv domaćina Nizozemske. Za ovaj je susret Mancinijeva reprezentacija napravila nekoliko promjena, aktualni europski prvaci vratili su se na formaciju 4-3-3, s Gnontom, Reteguijem i Raspadorijem u udarnom trozubcu. Tek je jednu izmjenu napravio nizozemski izbornik Koeman, uvrstivši Langa u prvu postavu umjesto Koopmeinersa.

Utakmica se odmah okrenula u korist Azzurra koji su u prvih dvadesetak minuta prvog poluvremena postigli dva pogotka. Prvi je zabio Federico Dimarco, nakon prekrasnog dodavanja Giacoma Raspadorija petom, a bek Intera pronašao je gornji kut moćnim udarcem lijevom nogom. Sljedeći pogodak stigao je u 20. minuti, opet nakon lijepe okomite lopte za Dimarca. Akcija je završila tako što je lopta stigla do Davida Frattesija, a igrač Sassuola je povisio na 2:0. Bio bi to njegov drugi uzastopni zgoditak da onaj protiv Španjolske nije poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između prvog i drugog poluvremena, Koeman je napravio razne promjene čineći svoju momčad mnogo ofenzivnijom, no pritom ju dodatno debalansirajući. Nije slučajno da je Nizozemska počela stvarati mnogo više prilika nego u prvom poluvremenu, gdje je jedinu priliku imao Gakpo. Kontinuirani pritisak Narančastih nagrađen je u 68. minuti kada je Steven Bergwijn iskoristio dobru situaciju, postigavši ​​pogodak udarcem lijevom nogom nakon lijepog lažnjaka. U tim trenucima utakmica se još više otvorila, a Italija je to iskoristila kontrom koju je dobro završio Federico Chiesa, te povisio na 3:1 nakon lijepog duplog pasa koji je iz igre izbacio Van Dijka. Nizozemska je brzo stigla do 3:2 preko Weghorsta, ali je napadač Uniteda bio u zaleđu nakon što se lopta izvedena iz slobodnog udarca odbila od njegova suigrača. Pogodak za 3:2 na kraju je stigao od Georginija Wijnalduma, koji je iskoristio nepažnju Mancinijeve obrane.

Nakon 9 minuta sudačke nadoknade u kojoj se osim prilike za Pellegrinija malo toga dogodilo, sudac je odsvirao kraj i tako je Italija završila na trećem mjestu u trećem izdanju Lige nacija, dok je Nizozemska završila na četvrtom mjestu. Talijanima je tako ovo bilo drugo uzastopno treće mjesto u tri izdanja ovog natjecanja, jer i 2021. su u utakmici za treće mjesto pobijedili Belgiju. Zanimljivo, premda su odigrane u razmaku od 2 godine, samo je 7 igrača zaigralo u obje navedene utakmice (Donnarumma, Acerbi, Barella, Pellegrini, Raspadori, Chiesa, Cristante). Talijani su tako dva puta u Final Fouru Lige nacija ispali od Španjolaca, te dva puta pobijedili batavofonu (op.a. u kojoj se govori nizozemski jezik) zemlju.

Komentari

Povezano