Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Italija ponovno dobila Srbiju, Latvija šokirala Španjolce

Danas je na Svjetskom prvenstvu u košarci krenula druga faza natjecanja. Srbi su doživjeli neočekivan poraz od Italije, dok je Crna Gora namučila SAD. Njemačka je nastavila maskimalan niz, dok je Latvija napravila iznenađenje dana i pobjedila Španjolsku.

Srbija – Italija 76:78

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velikog preokreta Italija je četvrti put u posljednjih pet okršaja svladala Srbiju. Predvodio ih je sjajni Simone Fontecchio s 30 poena.

Nije se tako činilo sredinom treće četvrtine kada je Srbija imala prednost od 16 koševa. Ipak, Talijani su do kraja četvrtine smanjili prednost na tri razlike, da bi u posljednjoj dionici u potpunosti preokrenuli susret.

Ovom pobjedom Italije situacija u grupi se dodatno zakomplicirala. Srbija sada mora pobjediti Dominikansku Republiku u zadnjem kolu te će se onda vjerojatno stvoriti trokut s tri momčadi po četiri pobjede.

Njemačka – Gruzija 100:73

Njemačka je nastavila s odličnim partijama na ovom Svjetskom prvenstvu. Uvjerljivom predstavom razbili su Gruziju koja je tako ostala samo u teorijskoj igri za prolazak u četvrtfinale.

Gruzija se dobro držala u prvom dijelu nakon kojeg su imali samo dva koša zaostaka. Ipak, u drugom dijelu su Nijemci pokazali kako su puno bolja ekipa i na kraju su došli do uvjerljive pobjede.

Najbolji u njemačkim redovima bili su Maodo Lô s 18 poena i Dennis Schröder koji je uz 16 poena dodao i sedam asistencija.

SAD – Crna Gora 85:73

Košarkaši Crne Gore mogu biti zadovoljni predstavom protiv puno jačeg SAD-a. Na kraju je SAD predvođen Anthonyjem Edwardsom koji je zabio 17 poena došao do pobjede.

Crna Gora je bila u igri sve do posljednje trećine. Čak su dobrim dijelom treće četvrtine vodili protiv objektivno nadmoćnijeg suparnika. Predvodio ih je Nikola Vučević koji je imao 18 poena i čak 16 skokova.

Na kraju je SAD u posljednjoj četvrtini do kraja slomio otpor Crnogoraca i ipak rutinski došao do pobjede. Prema svemu sudeći, oni i Litva će međusobnim ogledom odlučivati o tome tko će s prvog mjesta ići u četvrtfinale.

Španjolska – Latvija 69:74

Velikim preokretom Latvija je došla do pobjede nad Španjolskom. Gubili su 12 razlike, ali su uspjeli doći do pobjede koja ih ostavlja u igri za prolazak dalje.

Dāvis Bertāns je odigrao sjajnu partiju te je sa 16 poena predvodio svoju momčad. Latvija je odigrala sjajnu posljednju četvrtinu koju su dobili 27:11 i time prelomili susret.

Ovime je Latvija gurnula Španjolce u nezgodnu poziciju uoči posljednjeg kola. Ukoliko Latvija pobijedi Brazil, a Kanada svlada Španjolce, branitelji naslova bi ranije od očekivanog mogli na avion nazad za Španjolsku.

Komentari

Povezano