Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Italija teško dobila Angolu, drugi favoriti uvjerljivi

S četiri utakmice u jutarnjem terminu otvoreno je Svjetsko prvenstvo u košarci koje se održava u Indoneziji, Japanu i Kini. Iznenađenja na kraju nije bilo, a najbliže tomu bila je Angola koja je dobrano namučila Italiju.

Angola – Italija 67:81

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je trebao biti lagani ulazak Talijana u turnir, pretvorilo se u mučenje koje je trajalo do četvrte četvrtine. Na kraju je Italija uspjela slomiti otpor žilave Angole i pobjednički započeti Svjetsko prvenstvo.

Angola je otvorila utakmicu vodstvom 13:6, ali je Italija do kraja četvrtine napravila seriju 17:4 i s vodstvom od šest razlike ušla u drugu četvrtinu. Angola je nastavila s dobrom igrom, dok su Talijani očajno pucali trice (na kraju utakmice 5/30) pa je na kraju poluvremena bilo 43:40 za Italiju.

Pri rezultatu 49:40 činilo se kako je otpor napokon slomljen, ali Angola se ponovno vraća i izjednačuju rezultat. Italija je tako u posljednjih 10 minuta ušla sa samo četiri koša prednosti. Tamo je otpor Angole slomljen te je Italija na kraju slavila s uvjerljivih 81:67.

Najbolji u redovima Angole bio je Childe Dundão s 19 poena, dok su Italiju predvodili Simone Fontecchio s 19 i Stefano Tonut s 18 poena.

Finska – Australija 72:98

Nakon sporijeg početka, Australija se lakoćom obračunala s Finskom. Predvođeni Pattyjem Millsom koji je zabio 25 poena, Australci su bili previše za Finsku kojoj je jedini raspoloženi igrač bio Lauri Markkanen s 19 poena.

Finska je nakon prve četvrtine imala vodstvo, no Australija je nakon toga ubacila u brzinu više i u idućih 30 minuta otpuhala Finsku s terena.

Uz Millsa, briljirao je i igrač Oklahoma City Thundera Josh Giddey. On je upisao 14 poena, 9 skokova i osam asitsencija.

Meksiko – Crna Gora 71:91

Crna Gora lakoćom se obračunala s Meksikom i pobjednički ušla u turnir. Nikola Vučević bio je previše za Meksikance te je s 27 poena i deset skokova predvodio Crnu Goru do sigurne pobjede.

Naši susjedi prvi puta su se osjetno odvojili od Meksika u drugoj četvrtini koju su dobili devet razlike. Ostatak susreta su mirno održavali tu prednost koja je na kraju stala na 20 razlike, odnosno na 91:71.

U redovima Meksika najraspoloženiji je bio Francisco Javier Cruz Saldívar koji je imao 16 poena na što je dodao šest asistencija.

Latvija – Libanon 109:70

Najuvjerljivija ekipa dana bila je Latvija. Oni su razbili nedorasli Libanon s nešto manje od 40 razlike u utakmici koja je bila jednosmjerna od početka do kraja.

Već na poluvremenu je bilo 25 razlike za Latviju, a prednost je do kraja susreta samo rasla. Najbolji u redovima Latvije bili su Dairis Bertāns s 20 poena i Rolands Šmits sa 17.

Danas se igraju još četiri utakmice od kojih je najzanimljivija ona od 15:30 kada se sastaju Kanada i Francuska.

Komentari

Povezano