Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

ITF Bol: Luka Mikrut i Antonio Voljavec jedini do drugog kola turnira na Braču

Od sedam hrvatskih predstavnika, koliko ih je započelo u glavnom turniru ITF turnira u Bolu, samo dvojica su se probila do drugog kola. To je pošlo za rukom Luki Mikrutu i Antoniu Voljavcu. Uz njih nastupili su i Jerko Brkić, Josip Šimundža, Admir Kalender, Nikola Bašić te Lovro Maričić, no nijedan od njih nije uspio proći prvu prepreku.

Kalender i Maričić su svoj nastup završili već u utorak kada su ih porazili Kane Bonsach Ganley (4:6, 2:6) te Miljan Zekić (2:6, 1:6). Njima su se s porazima priključili i Šimundža, Bašić i Brkić. Šimundžu je porazio Mirza Bašić sa 2:6, 2:6 dok je Bašića pobijedio Jan Kupčič sa 2:6, 3:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić je pak poražen u ogledu s prvim nositeljem te još jednim hrvatskim predstavnikom, odnosno porazio ga je Luka Mikrut. U splitskom okršaju na Braču Brkić nije imao šanse protiv 1000 mjesta bolje rangiranog protivnika. Mikrut ga je zaustavio sa 6:2, 6:3 te se tako plasirao u drugo kolo.

Da Mikrut ne bude tamo usamljen pobrinuo se 18-godišnji Voljavec. On je nakon skoro dva i pol sata bio bolji od Slovenca Nika Mikoviča. Mladi Voljavec u trećem je setu bio i na pragu poraza te je kod 4:5 izvukao Mikovičev servis za meč te ukupno tri meč lopte koje je Slovenac zaradio. Na kraju je uspio doći do pobjede rezultatom 6:0, 3:6, 7:5.

Mikrut i Voljavec će svoj idući meč igrati u četvrtak. Mikruta čeka Talijan Niccolo Ciavarella dok će Voljavec imati težak zadatak protiv osmog nositelja Miljana Zekića.

Komentari

Povezano