Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

ITF Umag: Poljičak i Bašić ušli u polufinale

Nastavlja se dobar turnir za hrvatske tenisače na ITF turniru u Umagu. U petak su na umaškim terenima igrali Mili Poljičak (ATP – 635.) i Nikola Bašić (ATP – 1308.). Poljičak je s 2-0 u setovima pobijedio petog nositelja Edwarda Wintera (ATP – 637.) dok je Bašić uz samo tri izgubljena gema pobijedio Adama Panarasa (ATP – 1495.).

Poljičak se u Umagu “specijalizirao” za mečeve na Grandstandu teniskog kompleksa u Umagu. Tako je i svoj treći meč na turniru odigrao tamo te je upisao i treću pobjedu. U prvom setu je kod 1:1 izvukao jedine tri break prilike u setu da bi na kraju u tie-breaku pokazao dominaciju osvojivši ga sa 7-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom se Splićanin našao u zaostatku od 0:3, no vratio se na 3:3 te je na kraju sa 7:6(2), 7:5 izborio nastup među četiri najbolja tenisača u Umagu. Tamo će igrati protiv prvog nositelja Corentina Denollyja (ATP – 362.).

Drugi naš preostali predstavnik u singlu, Nikola Bašić, se bez većih problema plasirao u polufinale. Panarasu je prepustio samo tri gema te ga je svladao sa 6:2, 6:1. Tamo će čekati pobjednika meča između Louisa Tesse (ATP – 860.) i Gabrielea Marije Nocea (ATP – 898.).

Osim Poljička i Bašića, hrvatske boje u polufinalu branit će i Karlo Kajin i Deni Žmak. Osvajači karlovačkog turnira kojom su dobili pozivnicu za Plava Laguna Croatia Open u polufinalu će igrati protiv Maximiliana Homberga i Edwarda Wintera, a meč je na rasporedu u petak u 16 sati.

Komentari

Povezano