Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Iva Majoli više nije izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije; poznat nasljednik

Poslije dvanaest godina tijekom kojih kao izbornica nije uspjela hrvatsku žensku tenisku reprezentaciju uvesti u Svjetsku skupinu, Iva Majoli je izgubila povjerenje Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza. Već je poznato ime njezinog nasljednika.

Upražnjeno mjesto preuzima 39-godišnji Marin Bradarić, brat bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca koji je 2018. godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Filipa Bradarića. U dosadašnjoj karijeri je najpoznatiji po tome što je 2017. godine kao trener vodio Mirjanu Lučić-Baroni do polufinala Australian Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Velika mi je čast što mi je Hrvatski teniski savez ukazao povjerenje i dao mi mogućnost da vodim reprezentaciju u Billie Jean King Cupu. To je velika obaveza, ali istovremeno i izazov“, rekao je 39-godišnji Splićanin, koji je u igračkim danima došao do 349. mjesta ATP liste.

“Uskoro nas čeka nastup u Litvi, na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa u travnju, a vjerujem da ćemo biti uspješni i ostvariti plasman u viši rang“, dodao je.

Facebook: HTS

Pod vodstvom Ive Majoli, osvajačice Roland Garrosa iz 1997. godine koja će ostati u Savezu kao koordinatorica svih ženskih selekcija, Hrvatska ni u jednom od 11 pokušaja nije napredovala iz Euroafričke zone u Svjetsku skupinu, dok je prošle godine ispala i u Euroafričku zonu 2, što je tek četvrti rang svjetskog tenisa. Bradarić će prvi izazov imati već za mjesec dana u Vilniusu, gdje Hrvatsku čeka nastup na turniru Skupine 2 Euroafričke zone.

Komentari

Povezano