Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Banić obranama otkinuo bodove Dinamu

U drugom susretu HNL večeri, nakon golijade Slaven Belupa i Rudeša, u jesenskim meteorološkim uvjetima smo gledali susret Dinama i Gorice.

Prvih 60 minuta utakmice, uz nekoliko odličnih prilika Gorice, proteklo je u usporenom i uspavanom ritmu kojeg nije uspjela razbuditi niti zvučna kulisa nešto više od 3.000 maksimirskih gledatelja, no zato smo u posljednjih 30 minuta susreta vidjeli pregršt akcije s obje strane, a pravi junak je Goričin vratar Ivan Banić koji je upisao 5 obrana i sačuvao mrežu svoje ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je, nakon dugog puta u Kazahstan i uspješno odrađenog dvomeča protiv Astane, u subotnji susret ušao s jednim okom prema Ateni i novom europskom izazovu koji ih očekuje idućeg tjedna. S obzirom na to, trener Igor Bišćan je na teren poslao ponešto izmjenjenu ekipu, koristeći dubinu svojeg rostera. Tako su od prve minute istrčali Moharrami, Bernauer, Perić (prvi ovosezonski nastup), dok je u veznom redu ponovno krenulo najveće iznenađenje ljetnih priprema, Petar Sučić. I Japanac Kaneko je upisao svoj drugi ovosezonski nastup, dok je ostatak ekipe uglavnom odgovarao onom najjačem što Plavi imaju na raspolaganju.

S druge strane, Željko Sopić je na teren poslao ekipu u uobičajenoj formaciji i onom najboljem što ima na raspolaganju, uz jedno pojačanje i dobro poznato HNL ime – Marija Maloču na poziciji stopera, koji je prošle sezone stigao u Turopolje i odmah dobio priliku istrčati od prve minute.

U prvih 20 minuta gledali smo pravu uspavanku bez događaja u vratarskim prostorima, a osim polušanse Kaneka kojeg je dobrim izlaskom zaustavio Banić, tek je Ndocyktov udarac glavom u 23. minuti mogao ući u novinarske bilježnice.

Baš je taj udarac označio dodatno buđenje Goričana koji su uspavanom Dinamu u 27. minuti stvorili sjajnu priliku za gol. Prvo je Perić krivo procjenio let lopte, Ndocykt se nije libio potegnuti volej s 25 metara kojeg je Livaković krajnjim naporom obranio, a na odbijenoj je lopti najbrži bio Mitrović kojem je Dinamov vratar ponovno ušao u udarac i minimalnim dodirom loptu skrenuo u vratnicu te tako ponovno spasio svoj gol i još jednom pokazao dobru formu u ovotjednim utakmicama.

Gorica se do kraja poluvremena orijentirala na pokušaje protunapada koji su završavali bez dobrog posljednjeg dodavanja, dok je Dinamo uporno pokušavao pronaći prostor kroz sredinu, što je uglavnom bilo presporo za ugroziti Goričinog vratara Banića. Čekao se trenutak individualne inspiracije kakav uglavnom Dinamovi igrači u ovakvim susretima imaju, a njega je upriličio Bruno Petković u nadoknadi prvog poluvremena, riješivši se dvojice protivnika no otišao je prekoso u odnosu na gol da bi Dinamo mogao ozbiljnije zaprijetiti, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu nije bilo prevelikih promjena po pitanju zbivanja na travnjaku, pa je trener Dinama u 59. minuti odlučio promjenama razbuditi svoju ekipu, a iz igre su izašli nevidljivi Sučić i Kaneko te Bernauer, umjesto kojih su ušli Ivanušec, Šutalo i Mykhaylichenko.

Navedene su promjene ipak donekle podignule ritam igre Dinama, no najveće su prijetnje i dalje dolazile izvan 16 metara, pa je tako Petković udarcem lijevom nogom još jednom dobro protegnuo vratara Banića, koji je vršcima prstiju izbacio loptu u korner. Isto je samo minutu kasnije učinio i Ivanušec, no još je jednom Banić bio siguran.

A u jeku Dinamovih napada, Josip Mitrović imao je još jednu meč loptu u 71. minuti kad je nakon odlične kontre izašao sam ispred Livakovića, no loptu poslao iznad vrata.

Rasplamsao se susret po pitanju prilika i u 73. minuti, kad je Petković još jednom u solo prodoru nanizao Maloču i Munksgaarda, loptu poslao ispod Banića, ali i pored lijeve vratnice Goričinog vratara. U 77. minuti i Perić je potegnuo izvan 16 metara , a u 85. minuti Ivanušec još jednom razbranio sjajnog Banića koji je junački držao Goricu na nuli u rubrici primljenih pogodaka.

Do kraja utakmice, Dinamo je bio sve nervozniji i isprekidaniji, a novu fenomenalnu obranu upisao je Ivan Banić na udarac Baturine u 3. minuti sučeve nadoknade, kad je Dinamov dragulj s 10 metara neometan volejem ponovno pogodio vratara Gorice.

Željko Sopić se tako pokazao tvrdim orahom za Dinamo, jer nakon što je prošle sezone Plavima uspio u dva navrata otkinuti bod, učinio je to još jednom i ove sezone.

Komentari

Povezano