Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Dodig i Mate Pavić izborili hrvatsko polufinale u Cincinnatiju

Uspješan dan je iza hrvatskih tenisača u konkurenciji parova na Masters turniru u Cincinnatiju. Ivan Dodig i Mate Pavić su zajedno sa svojim partnerima izborili sutrašnje međusobno polufinale stoga će Hrvatska definitivno imati jednog predstavnika u finalu turnira po treći put u povijesti.

Prvi je na teren izašao Pavić koji je u paru s Marcelom Arevalom dominantno svladao aktualne osvajače Wimbledona Harrija Heliovaaru te Henryja Pattena rezultatom 6:2, 6:4. Time su im se, barem na neki način osvetili za poraz u četvrtfinalu spomenutog Wimbledona kada je bilo 4:6, 7:6, 7:6 za britansko-finsku kombinaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kompletiranje hrvatskog polufinala se pobrinuo Dodig koji je u paru s Jamiejem Murrayjem preokretom svladao Arthura Filsa i Nicolasa Jarryja s 2:6, 7:6, 10:6. Za njih dvojicu je ovo tek drugi zajednički turnir u karijerama, a prvi poslije 2021. godine kada su zaustavljeni u četvrtfinalu ATP turnira u Barceloni.

Dodig i Pavić su ove godine odigrali jedan međusobni meč, a dok je i tada Mate igrao s Arevalom, Ivanov partner je bio Neal Skupski. U četvrtfinalnom dvoboju ATP turnira u Barceloni, Arevalo i Pavić su slavili sa 6:2, 7:6 čime je produljen niz na trenutno pet uzastopnih pobjeda Mate nad Ivanom.

Dodig je trenutno jedini hrvatski tenisač koji je ikada igrao finale parova na Masters turniru u Cincinnatiju, a učinio je to dva puta te je oba puta taj turnir osvajao. 2016. godine ga je “pokorio” s Marcelom Melom, a tri godine kasnije s Adamom Pavlašekom.

Komentari

Povezano